Κέρδη σημειώθηκαν στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να αντιδρούν σε μια σειρά οικονομικών στοιχείων σημαντικών οικονομιών, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσαν άνοδο με τον Shanghai composit να ενισχύεται κατά 0,60%. Ο Shenzhen component ενισχυόταν νωρίτερα κατά 1,01% και ο Shenzhen composite κατά 1,05%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αντιθέτως υποχωρεί οριακά κατά 0,03% μετά από ακόμα ένα Σαββατοκύριακο ταραχών στην πόλη.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei σημείωσε άνοδο 0,56% ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,74%. Η μετοχή της Nissan υποχώρησε πάνω από 0,3% μετά τις αναφορές ότι ο CEO, Hiroto Saikawa, εξέφρασε την επιθυμία του να παραιτηθεί.

Στο μεταξύ το ιαπωνικό ΑΕΠ αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 1,3% το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση για επέκταση 1,8%.

Την ίδια ώρα, οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν απροσδόκητα τον Αύγουστο, καταδεικνύοντας τις αδυναμίες της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο. Οι εξαγωγές του Αυγούστου υποχώρησαν κατά 1% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει αύξηση κατά 2% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εξαγωγές από την Κίνα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες επιβραδύνθηκαν. Το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον έχουν επιβάλει δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία, αναφέρουν οι αναλυτές, επηρεάζουν την παγκόσμια ανάπτυξη. Αναμένεται να επιβληθούν περισσότεροι δασμοί την 1η Οκτωβρίου και στις 15 Δεκεμβρίου.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi με άνοδο 0,52%. Η μετοχή της SK Hynix έκανε άλμα πάνω από 2%.

Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 με οριακή άνοδο 0,01%.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές Ασίας πλην Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,15%.