Υποχωρούν οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς επιμένουν οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Όμικρον της Covid-19

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών υποχωρούσε κατά 1,2%. Αυτή την ώρα σημειώνει απώλειες 1,24% στις 464,98 μονάδες. Οι μετοχές τεχνολογίας χάνουν 2,6% σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των υπόλοιπων κλαδικών δεικτών που είναι επίσης στο κόκκινο.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,84%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 1,27%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 1,34%, ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 1,31% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 χάνει 1,58%.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε μεικτά πρόσημα, ενώ χθες στην Wall Street σημειώθηκε επίσης πτώση με τον Dow Jones να χάνει 461 μονάδες με τους φόβους για τη μετάλλαξη Όμικρον να επανέρχονται και την Fed να σκέφτεται να προχωρήσει πιο γρήγορα σε τερματισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Οι μετοχές διεθνώς φαίνονται να προσπαθούν να ξανακερδίσουν μομέντουμ εν μέσω μιας αυξανόμενης αβεβαιότητας λόγω της Όμικρον, που πρωτο-εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική την περασμένη εβδομάδα και χαρακτηρίστηκε ως «παραλλαγή ανησυχίας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ τουλάχιστον 23 χώρες έχουν ανακοινώσει κρούσματα της Όμικρον και ο Οργανισμός αναμένει αύξηση αυτού του αριθμού. Οι νοσηλείες αυξάνονται στη Νότια Αφρική ωστόσο, «είναι ακόμα άγνωστο αν η συγκεκριμένη μετάλλαξη οδηγεί σε αύξηση των σοβαρών νοσήσεων».

Διαβάστε ακόμη:

Νέα «κενά αέρος» για την easyJet και φήμες για προσπάθεια αποκατάστασης σχέσεων με τον Στέλιο Χατζηιωάννου

Βlack Friday: Αύξηση ημερήσιου τζίρου 119% παρουσίασαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων ισχύος 37,2 MW στη Νότια Εύβοια