Αγορές

Aσία: Πτώση στα Χρηματιστήρια με «οδηγό» τον Ιαπωνικό Nikkei

  • newsroom


Παραμένει η επιρροή από τις αποφάσεις της Fed - Αμετάβλητη η νομισματική πολιτική της Κίνας

Σε μια αρνητική συνεδρίαση για τα Ασιατικά Χρημαστιστήρια,«πρωταγωνιστής» αναδείχθηκε ο Ιαπωνικός Δείκτης Nikkei που δέχθηκε ισχυρές πιέσεις.

Όπως μεταταδίδει το CNBC ο απόηχος των αποφάσεων της Fed παραμένει ισχυρός, ενώ σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητη την νομισματική πολιτική της.

Συγκεκριμένα ο δείκτης Nikkei 225 έφτασε να καταγράφει απώλειες έως 4% και παρότι κατάφερε να τις μετριάσει ελαφρώς, έκλεισε στο -3,29% και τις 28.010 μονάδες.

Στις μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση εκείνες τωψν αυτοκινητοβιομηχανιών Nissan και Honda οι οποίες σημείωσαν απώλειες άνων 4%. Η μετοχή της Fanuc υποχώρησε 6%, ενώ στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η Mitsubish UFJ Financial Group σημείωσε πτώση 3% και η Mizuho Financial Group άνω του 2%.

Στα υπόλοιπα Χρηματιστήρια της περιοχής χαμηλότερα κατά 0,24% ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.516 μονάδες και κατά 0,63% ο δείκτης CSI στις 5.070 μονάδες, ο δείκτης Kospi καταγράφει πτώση 1% στις 3.235 μονάδες, 1,66% ο δείκτης ASX στις 7.498 μονάδες και 1,54% ο Hang Seng στις 28.356 μονάδες

Ο δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας/Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, υποχώρησε 1,34%.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς αμείβεται η εργασία την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Αγίου Πνεύματος: Ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ – Τι ισχύει για τα καταστήματα

Οι Ισραηλινοί που θέλουν να κάνουν την Ομόνοια talk of the town (pics)