Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν οι δείκτες των χρηματιστηρίων της Ασίας, καθώς μια ιδιωτική έρευνα για την κινεζική εργοστασιακή δραστηριότητα έδειξε μικρή ανάπτυξη.

Η συρρίκνωση του επίσημου δείκτη PMI μεταποίησης της Κίνας υπογραμμίζει την έκταση της αβεβαιότητας γύρω από την ανάπτυξη που απορρέει από την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, την επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης και τους κινδύνους στην αγορά ακινήτων. Ωστόσο, η μέτρηση της Caixin/Markit ήταν καλύτερη από τα επίσημα στοιχεία του PMI, τα οποία έδειξαν συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Οι μετρήσεις του δείκτη PMI είναι διαδοχικές και αντιπροσωπεύουν την επέκταση ή τη συρρίκνωση από μήνα σε μήνα. Το όριο των 50 μονάδων διαχωρίζει την ανάπτυξη από την πτώση.

Επιπλέον, η μεταποιητική δραστηριότητα της Νότιας Κορέας αποδυναμώθηκε για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια, ενώ της Ιαπωνίας αυξήθηκε με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων δέκα μηνών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,6% στις 27.969 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,16% ο Shanghai Composite στις 3.258 μονάδες, κατά 0,56% ο CSI στις 4.193 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 20.167 μονάδες ο Hang Seng, κατά ενισχύεται 0,53% ο ASX στις 7.210 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,13% στις 2.448 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, η Alibaba προστέθηκε στον κατάλογο των εταιρειών που κινδυνεύουν να διαγραφούν από το χρηματιστήριο βάσει του νόμου Holding Foreign Companies Accountable Act. Οι μετοχές που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ σημείωσαν βουτιά 11% στην κανονική συνεδρίαση της συνεδρίασης.

«Η Alibaba θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά, να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς και να προσπαθεί να διατηρήσει το καθεστώς εισαγωγής της τόσο στο NYSE όσο και στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα.

Η HSBC ανακοίνωσε πτώση των κερδών της  στα 9,2 δισ. δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ωστόσο, αύξησε την αναμενόμενη απόδοση των ιδίων κεφαλαίων της στο 12% από το 2023, σε σύγκριση με τον στόχο του 10% τον Φεβρουάριο. Ο διευθύνων σύμβουλος Νόελ Κουίν δήλωσε επίσης ότι η τράπεζα σχεδιάζει να επιστρέψει σε τριμηνιαία μερίσματα το επόμενο έτος και έχει ως στόχο να επαναφέρει το μέρισμα σε προπανδημικά επίπεδα το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε ακόμα:

Attica Group: Νέα εποχή για την ακτοπλοΐα στον Αργοσαρωνικό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου

Κρίση στο Κόσοβο: Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η σύγκρουση Σέρβων – Αλβανών με παρέμβαση ΗΠΑ

Πώς η πλουσιότερη γυναίκα στην Ασία έχασε τη μισή περιουσία της των 24 δισ. δολ