ΑΓΟΡΕΣ

Bank of America: Γιατί οι μετοχές θα… υποφέρουν το α’ τρίμηνο του 2024

Το αφήγημα «χαμηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα = υψηλότερες επιδόσεις στις μετοχές» θα μετατραπεί σε «χαμηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα = χαμηλότερες επιδόσεις (και) στις μετοχές» - Macquarie Asset Management: Πού βρίσκονται οι πιο ελκυστικές επενδύσεις για το 2024

Για ένα αρνητικό τρίμηνο στις αγορές μετοχών προετοιμάζεται η Bank of America, η οποία εκτιμά ότι οι μετοχές θα… υποφέρουν το α’ τρίμηνο του 2024, παρά το ράλι στις τιμές των ομολόγων.

Ο έμπειρος αναλυτής Μίκαελ Χάρτνετ, ο οποίος παραμένει απαισιόδοξος, παραβλέποντας το φετινό +19% του S&P 500, εξηγεί ότι οι χαμηλότερες ομολογιακές αποδόσεις συνιστούν τον βασικό καταλύτη για την ανάκαμψη των μετοχών στο τρέχον τρίμηνο.

Παρ’ όλα αυτά, όπως προειδοποιεί, μια περαιτέρω πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα ενισχύσει για σενάρια περί μιας επικείμενης «ανώμαλης προσγείωσης» για την αμερικανική ανάπτυξη.

Το αφήγημα «χαμηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα = υψηλότερες επιδόσεις στις μετοχές» θα μετατραπεί σε «χαμηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα = χαμηλότερες επιδόσεις στις μετοχές», αναγράφει ο Χάρτνετ, σε σημείωμα προς τους επενδυτές.

Το ράλι στη Wall Street έχει ήδη παρουσιάσει σημάδια στασιμότητας, αφήνοντας πίσω τα ισχυρά κέρδη του προηγούμενου μήνα, ο οποίος αποδείχθηκε ο καλύτερος Νοέμβριος του 21ου αιώνα.

Η πρόσφατη άνοδος συνδέεται με την πεποίθηση των επενδυτών ότι η Federal Reserve, δηλαδή η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, θα ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων. Αυτή η προσδοκία οδήγησε την απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ από το πολυετές υψηλό του 5% στο 4,2%.

Το επόμενο στοιχείο για την πορεία των επιτοκίων αναμένεται να καταστεί γνωστό σήμερα, Παρασκευή, όταν και δημοσιευθούν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Bloomberg, τα δεδομένα θα δείξουν ότι η ανεργία αυξήθηκε περαιτέρω τον Νοέμβριο και ότι η οικονομία αρχίζει να διολισθαίνει προς την ύφεση.

Αυτή η συνθήκη, σύμφωνα με τον αναλυτή της BofA, επιβεβαιώνει την εξασθένιση της εμπιστοσύνης προς τα υψηλού ρίσκου επενδυτικά προϊόντα, όπως είναι για παράδειγμα οι μετοχές.

Πάντως, η άποψη του Χάρτνετ δεν φαίνεται να είναι η επικρατούσα. Deutsche Bank και RBC Capital, αντίθετα, εκτιμούν ότι οι αμερικανικοί δείκτες θα «χτυπήσουν» νέα ιστορικά υψηλά μέσα στο 2024.

Διαβάστε ακόμα

Ο Σουλτάνος, ο Μητσοτάκης και τα ντολμαδάκια, το «κρύωμα» και οι φήμες της Βιοϊατρικής, η ώρα των μικρών στο Χ.Α. και ένας (δήθεν) καυγάς 25 εκατ. ευρώ

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι 11 ανατροπές που αλλάζουν άρδην το τοπίο στην αγορά

Bitcoin: Πάει για τα $50.000 ή «πατάει φρένο»;

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""