Σε περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά σε σχεδόν δύο χρόνια έχει εκτιναχθεί η συνολική αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων, χάρη στο ράλι του Bitcoin που τροφοδοτείται και από το λεγόμενο halving.

Το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinMarketCap.com αντιπροσωπεύει περίπου το 52% της συνολικής αγοράς, σημείωσε άνοδο έως και 5,1% στα 57.443 δολάρια την Τρίτη. Το Bitcoin έχει αυξηθεί κατά περίπου 12% ήδη αυτή την εβδομάδα και διαπραγματεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021. Η αξία της αγοράς κρυπτογράφησης έφτασε περίπου τα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια έναν μήνα νωρίτερα, όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων βρίσκονταν σε ιστορικά υψηλά.

Το halving αφορά μία διαδικασία που πραγματοποιείται μία φορά ανά τέσσερα χρόνια και η οποία μειώνει στο μισό την «αμοιβή» των miners οι οποίοι αποζημιώνονται με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα για την «εξόρυξη» τους.

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως μειώνεται η προσφορά των κρυπτονομισμάτων τα οποία διοχετεύονται στην αγορά και ως εκ τούτου, ωθείται ανοδικά η τιμή.

Το επερχόμενο halving έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και ήδη έχει φέρει σημαντική άνοδο στην τιμή του bitcoin, αλλά και άλλων δημοφιλών κρυπτονομισμάτων, όπως άλλωστε και στις προηγούμενες φάσεις που πραγματοποιήθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, έχουν εξορυχθεί περισσότερα από 19 εκατ. bitcoin, αφήνοντας «χώρο» για να εξορυχθούν κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του bitcoin. Η διαδικασία εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Στο «pipeline» deals €11 δισ. – Η ανθεκτικότητα των τραπεζών και οι προσδοκίες των servicers

ΔΥΠΑ: Πότε ξεκινά ο νέος κύκλος e-εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής

Δασική μεταρρύθμιση: Πώς θα γίνει η διαχείριση στα δασικά οικοσυστήματα της Ελλάδας (χάρτης + pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ