Κάτω από τις 30.000 δολάρια έπεσε η τιμή του bitcoin την Τετάρτη για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο κατάφερε να γυρίσει σε θετικό επίπεδο, σημειώνοντας άνοδο μικρότερη του 1%, στις 31.520,63 δολάρια.

Νωρίτερα, το bitcoin είχε πέσει στα 29.026,66 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί από τον Δεκέμβριο 2020.

Το Ether παρέμεινε αρνητικό, καταγράφοντας μείωση αρχικά κατά 8%, ενώ πλέον υποχωρεί λιγότερο από 1%, στα 2.331,69 δολάρια.

Νωρίτερα σήμερα τα κρυπτονομίσματα κατέγραφαν πτώση μετά την ανακοίνωση για εκτίναξη στις τιμές καταναλωτή τον Απρίλιο κατά 8,3%, ποσοστό ελαφρώς υψηλότερο από τις εκτιμήσεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τους επενδυτές μακριά από τα επίφοβα περιουσιακά στοιχεία, ανάμεσα στα οποία και τα κρυπτονομίσματα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το bitcoin άγγιξε το υψηλό των 40.000 δολαρίων, ωστόσο το έχασε γρήγορα την επόμενη μέρα και από τότε καταγράφει συνεχώς νέο χαμηλό.

Το όριο των 30.000 δολαρίων έχει οριστεί ως το βασικό επίπεδο για το bitcoin από τους αναλυτές, οι οποίοι επισημαίνουν ότι αν το κρυπτονόμισμα δεν μπορέσει να κρατηθεί σε αυτό, θα μπορούσε να σημειώσει ακόμη μεγαλύτερη πτώση.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Γιατί θα μειωθεί το χρέος και γιατί είναι αισιόδοξη για Ελλάδα

Η μεγάλη «βουτιά» των crypto – Γιατί πανικοβάλλονται οι επενδυτές (πίνακας + pic)

HELMEPA: Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και κανόνων ασφαλείας σώζει ζωές και προστατεύει το περιβάλλον (pics)