Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζει το χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει απώλειες 0,47% και να βρίσκεται στις 915,65 μονάδες.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής σχετικά με τις σημερινές αποφάσεις των FED και προχωρούν σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις με βάση τις επιχειρηματικές εξελίξεις, μερίσματα και γενικές συνελεύσεις.

Ενδεικτικά, τη μεγαλύτερη άνοδο στην σημερινή συνεδρίαση σημειώνει η Μυτιληναίος μετά τις ανακοινώσεις της διοίκησης ότι η εταιρεία περιμένει την επόμενη διετία – τριετία  διπλασιασμό των μεγεθών της σε top, middle και bottom line, με την καθαρή κερδοφορία να ξεκινά από το 2022, ενώ την μεγαλύτερη πτώση καταγράφει η μετοχή της Jumbo μετά τις δηλώσεις του βασικού μετόχου ότι προχωρά σε αλλαγή του πλάνου αγορών της λόγω της βίαιης διατάραξης της εφοδιαστικής αλυσίδας και της εκτίναξη των τιμών των πρώτων υλών και του μεταφορικού κόστους.

Υπό αυτές τις συνθήκες η διοίκηση του ομίλου Jumbo, προχωρά σε επαναξιολόγηση του πλάνου αγορών για τους επόμενους μήνες και του σχεδίου λειτουργίας νέων καταστημάτων, τουλάχιστον μέχρι να διαφανούν τα πρώτα σημάδια αποκλιμάκωσης της κρίσης στην τροφοδοτική αλυσίδα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι λείπουν και οι βραχυπρόθεσμες κατοχυρώσεις κερδών, οι οποίες μάλιστα «βαρύνουν» από χθες τον Γενικό δείκτη, στερώντας, όπως όλα δείχνουν, ένα επίπεδο που δυσκολεύτηκε πολύ να κατακτήσει.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει απώλειες 0,47%, στις 2.223,53 μονάδες, η Μυτιληναίος με 3,14% και ο Σαράντης με 1,14% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη με τον Τιτάνα, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ να σημειώνουν ήπια άνοδο ενώ σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Jumbo με 3,76%, η Aegean με 3,34% και η Eurobank με 2,19% με τα Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ να σημειώνουν ήπια πτώση.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι από την έναρξη της συνεδρίασης με τον Γενικό δείκτη όσο δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 908 μονάδων, οι αγοραστές θα συνεχίσουν να έχουν βλέψεις προς τις 950, με απώτερο στόχο τις 1013 μονάδες.

Αντίθετα κλείσιμο χαμηλότερα των 908, μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 898 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) – 895, 852 (ημερήσιο «stop long») και 835 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων). Αν η μέχρι πρότινος ζώνη αντίσταση στις 2240 – 2200 μονάδες, μετατραπεί σε ζώνη στήριξης, για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, οι αγοραστές θα συνεχίσουν να στοχεύουν προς τον επόμενο «άθλο», που είναι η υπέρβαση των 2371 μονάδων.

Σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών και κλεισίματος χαμηλότερα των 2200 μονάδων, οι επόμενες στηρίξεις στις 2185, 2176 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2106, 2077 και 2046 μονάδες (ημερήσιο «stop long»).

Διαβάστε ακόμα:

Jefferies: Προτείνει αγορά σε μετοχές στην Ελλάδα – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Χ.Α: Πτωτική τάση ενόψει των ανακοινώσεων της FED

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην αμερικανική κεντρική τράπεζα