τελευταίο upd: 14:05

Επιφυλακτικές κινήσεις σε μικρό εύρος πραγματοποιεί  ο Γενικός Δείκτης στη σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  εναρμονιζόμενος και με το διεθνές υποτονικό κλίμα στις αγορές.

Ξεχωρίζει σε άνοδο και όγκο η μετηχή της Helleniq Energy καθώς αναμένεται σήμερα το placement για το 10+2% της εταιρείας σε θεσμικούς επενδυτές. 

Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης Τιμών ενισχύεται κατά 0,11% και διαμορφώνεται στις 1.274μονάδες.

Ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης υποχωρεί κατά 0,02% και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατά -0,12%.

Ο δείκτης Τραπεζών σημειώνει πτυώση κατά 0,51%.

Υποτονικές είναι και οι συναλλαγές με την αξία τους να διαμορφώνεται στα 512.651 εκατ ευρώ και τον όγκο στα 150.252 τεμάχια.

Ανοδικά κινούνται 73 μετοχές, καθοδικά 39 και 29 παραμένουν αμετάβλητες.

Helleniq Energy, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακής καταγράφουν την μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο.

ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν σήμερα, αντιστρέφοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω απωλειών στις ΗΠΑ και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Στα επιχειρηματικά νέα, τον Νοέμβριο οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου JUMBO κατέγραψαν αύξηση +10%, ενώ  στο 11μηνο οι πωλήσεις αυξήθηκαν 15%.

Επίσης, στην αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου προφίλ αξιολόγησης της Τράπεζας Πειραιώς σε «BB» από «ΒΒ (high)» προχώρησε η DBRS, με την τάση σε όλες τις αξιολογήσεις να είναι σταθερή (Stable).

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη διαρκή βελτίωση του προφίλ ρίσκου του ομίλου, λόγω της περαιτέρω μείωσης του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) του παρελθόντος και τον περιορισμένο σχηματισμό NPEs, όπως αναφέρει ο οίκος στην ανάλυση του.

Τέλος, σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου αναμένεται εκτός απροόπτου να ανοίξει το βιβλίο για το placement της Helleniq Energy.

Διαβάστε ακόμη

Επιτόκια: Αρνητική επίδοση για την Ελλάδα στο κόστος αγοράς στέγης – Τι ισχύει με τις καταθέσεις

ΕΚΤ: 2023 όπως 2021 – Το νέο δίλημμα της Λαγκάρντ για τα επιτόκια και οι πιέσεις των αγορών (γραφήματα)

Η «απόβαση» των brands στις εμπορικές πιάτσες και τα ενοίκια: 290 ευρώ/τ.μ. στην Ερμού και 140 ευρώ/τ.μ. στην Τσιμισκή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ