Την επιτυχή μετάβαση των υπηρεσιών εκκαθάρισης και διακανονισμού στο νέο σύστημα T2, το νέο Διευρωπαϊκό Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ταχείας Μεταφοράς Κεφαλαίων και Διακανονισμού σε Συνεχή Χρόνο, που τέθηκε σε λειτουργία από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, ανακοινώνουν η ATHEXCSD και η ATHEXClear.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η μετάβαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο του έργου T2-T2S Consolidation της ΕΚΤ, σε στενή συνεργασία με τις Τράπεζες Διακανονισμού και τους Συμμετέχοντες της ATHEXCSD και τα Εκκαθαριστικά Μέλη της ATHEXClear.

Η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) συντόνισε την υλοποίηση του έργου μετάβασης για την Ελληνική Αγορά για λογαριασμό της ΕΚΤ.

Ο στόχος του έργου T2-T2S Consolidation ήταν να ενοποιήσει τις διαδικασίες λειτουργίας και διακανονισμού των συστημάτων TARGET2 και TARGET2-Securities (T2S) για τους Συμμετέχοντες και να εναρμονίσει τις τεχνικές και λειτουργικές πτυχές τους.

Το σύστημα T2 μπορεί τώρα να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση ρευστότητας σε όλες τις υπηρεσίες TARGET χρησιμοποιώντας το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων ISO 20022 και διευκολύνοντας τις πληρωμές σε πολλαπλά νομίσματα εφόσον αποφασιστεί από την αντίστοιχη κεντρική τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη

AT1: Τα ομόλογα που θάμπωσαν το ελβετικό τραπεζικό θαύμα και η στάση των τραπεζών της ΕΕ (tweet)

Λαγκάρντ: Το ψηφιακό ευρώ δεν προσφέρει ανωνυμία, αλλά θα διασφαλίσει την αυτονομία πληρωμών

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο της αγοράς – Ράλι έως 5% στις τράπεζες