Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν την Παρασκευή, με το πολύτιμο μέταλλο να προσελκύει ως ασφαλές καταφύγιο τους επενδυτές, μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Μάιο σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό 40 ετών, αυξάνοντας τις πιθανότητες η Federal Reserve να δρομολογήσει πιο επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες στην προσπάθεια της να χαλιναγωγήσει τις τιμές.

Ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 1,2% ή 22,70 δολάρια, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.875,50 δολάρια ανά ουγγιά. Στην εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο κέρδισε 1,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε την Παρασκευή 11 σεντς ή 0,5% στα 21,93 δολάρια ανά ουγγιά. Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για την πλατίνα διολίσθησε κατά 0,2% στα 974,20 δολάρια ανά ουγγιά, διευρύνοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες πέριξ του 6%. Το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου υποχώρησε κατά 0,4% στα 1.908,00 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα

Μαζικό ξεπούλημα στη Wall Street: Ο πληθωρισμός «βύθισε» τους δείκτες – 880 μονάδες έχασε ο Dow Jones, απώλειες 3,5% για τον Nasdaq

Γιώργος Δεσύλλας: Η FlexCar θα γίνει «μονόκερος» με ρεκόρ ταχύτητας για την Ελλάδα (pics)

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη: «Η ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα» (pics, vid) (upd)