Η αμερικανική τράπεζα Citi δίνει τιμή στόχο για τον ΟΤΕ στα 23 ευρώ ανά μετοχή από 21 ευρώ ανά μετοχή, προγενέστερα, με τη σύστασή της να διατηρείται σε buy (αγορά).

Στο πιο θετικό σενάριο της Citi, η τιμή στόχος κυμαίνεται στα 26 ευρώ ανά μετοχή και στο χειρότερο σενάριο της στα 15 ευρώ. Η προσδοκώμενη απόδοση του Οργανισμού από το βασικό σενάριο της Citi είναι της τάξεως του 75%.

Οι ισχυρές προοπτικές των αποδόσεων των μετόχων θα πρέπει να υπεραντισταθμίσουν την απογοήτευση από την αύξηση της φορολογίας. Η Citi διακρίνει ανοδικό κίνδυνο στις προβλέψεις του ΟΤΕ και παραμένει σε σύσταση buy, αναβαθμίζοντας και την τιμή στόχο.

H Citi εκτιμά ότι ο ΟΤΕ στην ενημέρωση των αναλυτών για φέτος έδειξε ότι υπάρχει σαφής βελτίωση στην τιμολογιακή δυναμική της αγοράς, με τους δείκτες να παρουσιάζουν καλή βελτίωση. Η αύξηση του δείκτη πληρωμών σημαίνει ότι οι συνολικές αποδόσεις αναμένεται να αυξηθούν. Ο ΟΤΕ έχει ιστορικό επίτευξης ή και υπέρβασης των στόχων που θέτει. Επίσης, θα υπάρξει σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών σε περίπτωση πώλησης της ρουμανικής δραστηριότητας. 

«Στο θέμα των απολαβών των μετόχων, αυξάνουμε ελαφρώς τις εκτιμήσεις μας για να περιλάβουμε τον υψηλότερο δείκτη πληρωμών. Σημειώνουμε και πάλι τον κίνδυνο ανόδου στις εκτιμήσεις μας, τόσο σε συνεχή βάση, όσο και ως έκτακτες διανομές από έσοδα που μπορεί να προκύψουν από την πώληση της Ρουμανίας. Πιστεύουμε ότι ο ΟΤΕ προσφέρει σταθερή ανάπτυξη, ισχυρό ισολογισμό και προοπτικές εξαγορών και συγχωνεύσεων», καταλήγει η Citi.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται τέλη κυκλοφορίας και για τα υβριδικά ΙΧ από το 2025

5 τρόποι να τονώσουμε την ψυχική μας υγεία

7 top secret κτίρια από το Βατικανό έως τον Αρκτικό Ωκεανό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ