Ανοδικά αναθεωρεί η Eurobank Equities την τιμή – στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, η νέα τιμή – στόχος αυξάνεται από τα 10 ευρώ στα 11,6 ευρώ, ενώ η χρηματιστηριακή δίνει σύσταση αγοράς.

Όπως αναφέρει η έκθεση της χρηματιστηριακής, η ΔΕΗ στοχεύει σε ανακατανομή άνω των 3 δισ. ευρώ σε κεφαλαιουχικές δαπάνες για την περίοδο 2020-2023, με την πλειονότητα να διατίθεται σε ρυθμιζόμενες δραστηριότητες και ανανεώσιμες πηγές. Όπως εκτιμά, η ΔΕΗ αναμένεται να διαθέσει περισσότερο από 2/3 των κεφαλαιουχικών της δαπανών για την κατασκευή μονάδων ΑΠΕ, κυρίως ηλιακών σταθμών, κάτι που σημαίνει εγκατάσταση επιπλέον 1,4 με 1,5 GW ΑΠΕ μέχρι το 2023, που θα αυξήσουν το μερίδιο αγοράς της Επιχείρησης στις ΑΠΕ περίπου στο 14%.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι αυτές οι νέες εγκαταστάσεις έχουν περιθώριο να συνεισφέρουν EBITDA της τάξεως των 75 χιλ. ευρώ ανά MW, επίπεδο που εναρμονίζεται με την κερδοφορία της μον;aδας που παράχθηκε σε τμήματα των εγκαταστάσεων άλλων ευρωπαϊκών operators. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, κάθε 1 GW προστιθέμενης ηλιακής ισχύος (δηλαδή 600 εκατ. ευρώ επενδυμένου κεφαλαίου) αξίζει περισσότερα από 770 εκατ. ευρώ σε όρους επιχειρηματικής αξίας. Κάτι που με τη σειρά του μεταφράζεται σε δείκτη EV/IC στο 1,3 και επιπλέον κεφαλαιοποίηση περίπου 8% στην κεφαλαιοποίηση.

Η ΔΕΗ διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή προς 6 φορές το EV/EBITDA του 2022, αλλά εξακολουθεί να συνιστά καλό σημείο εισόδου παρά το ράλι άνω 200% τους τελευταίους δώδεκα μήνες, καθώς η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι στα τρέχοντα επίπεδα η δραστηριότητα Παραγωγής/Παροχής της ΔΕΗ αποτιμάται περίπου στις 4 φορές το EV/EBITDA της. Με αυτά τα δεδομένα, η Eurobank Equities υπολογίζει ότι η μετοχή της ΔΕΗ έχει περιθώριο ανόδου 26% από το τελευταίο της κλείσιμο χτες στα 9,21 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Ρόμπυ Μπουρλάς: Η επιστροφή στο τιμόνι της PMM και οι μεγάλες προκλήσεις

ΑΑΔΕ: Στα «δίχτυα» της 35 κοντέινερ λαθραία τσιγάρα – Από τις μεγαλύτερες υποθέσεις στην Ευρώπη

ΙΟΒΕ: Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο