Οικονομία

ΙΟΒΕ: Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο

  • newsroom


Βελτίωση και στον Δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο και ενίσχυση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφει το ΙΟΒΕ στο τελευταίο δελτίο «Εξελίξεων στη Βιομηχανία» που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, ο δείκτης οικονομικού κλίματος βελτιώθηκε τον Απρίλιο και διαμορφώθηκε στις 97,9 μονάδες, έναντι 96,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε σημαντικά διαμορφώθηκε στις -34,6 μονάδες (από -39,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα -32,6 μονάδες).

Το δελτίο του ΙΟΒΕ καταγράφει ακόμα:

• Οριακή εξασθένιση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις 99,8 μον. τον Απρίλιο από τις 100,8 μον. τον Μάρτιο

• Υποχώρηση της ανεργίας και τον Δεκέμβριο του 2020. Μείωση της ανεργίας στο σύνολο του 2020, για έβδομο συνεχόμενο έτος, λόγω της μείωσης του εργατικού δυναμικού

• Σημαντική άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής 5,4% τον Μάρτιο (y-o-y) στην Ελλάδα έναντι ενίσχυσης 10,9% στην ΕΕ-27. Βελτίωση 2,2% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

• Άνοδος των εξαγωγών βιομηχανίας 3,0% τον Φεβρουάριο (y-o-y). Αύξηση εμπορικού ελλείμματος στα €2,2 δισεκ. από €2,0 δισεκ. τον Φεβρουάριο του 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Εντυπωσιακή άνοδος στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο

Βεστάγκερ: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας προχωράει – Δεν βλέπω μόνο ιδέες αλλά και πράξεις

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 24,6% ο γενικός δείκτης τιμών εισαγωγών στη Βιομηχανία τον Μάρτιο του 2021