Ο νέος γύρος δασμών ΗΠΑ – Κίνας δεν φαίνεται να επηρεάζει τις επιδόσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία κινούνται ανοδικά σήμερα, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα υπάρξει λύση στο εμπορικό αδιέξοδο.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,46% στις μεσημεριανές συναλλαγές ενώ ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,19%, με την Καγκελάριο Μέρκελ και τους συμμάχους της να χάνουν σημαντικές περιφέρειες στις τοπικές εκλογές, προς όφελος του ακροδεξιού AfD.
Στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύεται κατά 1,19%, καθώς, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι βουλευτές φαίνεται να συμφώνησαν, με ανώτερα στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος του Johnson και του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι είναι έτοιμα να κινηθούν αποφασιστικά όταν το Κοινοβούλιο θα επιστρέψει στις εργασίες του, στις 3 Σεπτεμβρίου.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB κάνει άλμα 0,90% καθώς ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte δήλωσε πως αναμένει τον σχηματισμό κυβέρνησης έως την προσεχή Τετάρτη.
Στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,17%, ενώ στην Ισπανία ο ΙΒΕΧ35 κερδίζει 0,29%.
Στο εμπορικό μέτωπο, ο τελευταίος γύρος δασμών προβλέπει την επιβολή δασμών 15% σε μια πλειάδα κινεζικών προϊόντων, όπως παπούτσια, έξυπνα ρολόγια και τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνης, ενώ οι κινεζικοί δασμοί φθάνουν το 5%.
Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές ήταν σε μικτό έδαφος. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημειώθηκαν στους κινεζικούς δείκτες ενώ στο κόκκινο βρέθηκαν οι δείκτες σε Ιαπωνία και Χονγκ Κονγκ.
Η Wall Street και οι αγορές ομολόγων θα παραμείνουν κλειστές σήμερα λόγω των εορτασμών για την Ημέρα Εργασίας.
Κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η AstraZeneca έκανε νωρίτερα άλμα 2.8% φθάνοντας σε υψηλό όλων των εποχών, μετά την ανακοίνωση ότι το φάρμακο Farxiga για τον διαβήτη τύπου 2, μειώνει τις πιθανότητες καρδιαγγειακού θανάτου ή την επιδείνωση της καρδιακής ανεπάρκειας κατά 26%.
Η Αdecco σημείωσε άνοδο 1,4% μετά την αναβάθμισή της από την Credit Suisse από σύσταση neutral σε outperform.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.