Επιφυλακτική ήταν η άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωστόσο δεν έλειψαν και τα μικτά πρόσημα, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στη συνάντηση του Ιουνίου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,25%, με οδηγό τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας, οι οποίες έκλεισαν με άνοδο 2%, ενώ στον αντίποδα, σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε ο κλάδος του αυτοκινήτου, με πτώση 1,1%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,18% στις 7.146 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,13% στις 15.673 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,24% στις 6.616 μονάδες.

Η μετοχή του TeamViewer ενισχύθηκε 6% για να ηγηθεί του Stoxx 600, μετά την ανακοίνωση μιας νέας συνεργασίας με τη SAP, ενώ η Philips έπεσε 4% μετά την ανάκληση ορισμένων από τα μηχανήματα αναπνευστήρων στις ΗΠΑ.

Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής καταγράφηκε στην ευρωζώνη τον Απρίλιο. Όπως ενημέρωσε η Eurostat, ενισχύθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση και 39,3% σε ετήσια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

Η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών προϊόντων κινήθηκε 3,4% ανοδικά, του τομέα Ενέργειας 3,2%, τα κεφαλαιουχικά αγαθά κατά 1,4% και τα ενδιάμεσα αγαθά κατά 0,8%. Από την άλλη πλευρά, η παραγωγή των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησε κατά 0,3%.

Διαβάστε περισσότερα

Bloomberg: Πόσο γρήγορα θα βγει από τη «μηχανική υποστήριξη» η οικονομία της ευρωζώνης

Κτηματολόγιο: Ως τον Δεκέμβριο του 2022 χωρίς πρόστιμα οι εκπρόθεσμες δηλώσεις

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πόσα χρήματα κέρδισε στο Roland Garros