Αγορές

Ευρωαγορές: Ισχυρή άνοδος μετά το sell off της Δευτέρας

  • newsroom


Ο Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,71% στις 459 μονάδες - Βουτιά 19% σημείωσε η γαλλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών φροντίδας, Orpea.

Με άνοδο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακτώντας ορισμένες απώλειες από το απότομο sell-off της Δευτέρας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,71% στις 459 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 1,02% στις 7.371 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,75% στις 15.123 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,74% στις 6.837 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος λειτούργησε ως κινητήριος μοχλός για τις ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνοντας άνοδο 2,9%. Πτώση 0,8% σημείωσε ο τομέας της τεχνολογίας.

Η Ericsson κέρδισε σχεδόν 8% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, με τα κέρδη να ενισχύονται από την υψηλή ζήτηση για εξοπλισμό δικτύου 5G.

Ο ελβετικός κατασκευαστής λογισμικού Logitech ανέβηκε 6% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για τις τριμηνιαίες πωλήσεις και αύξησε τις προοπτικές σε επίπεδο έτους.

Βουτιά 19% σημείωσε η γαλλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών φροντίδας, Orpea.

Στις 95,7 μονάδες έφτασε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Ιανουάριο, σημειώνοντας άνοδο μίας μονάδας σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από τις προσδοκίες της αγοράς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo) και την έκθεσή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ο δείκτης τρέχουσας αξιολόγησης διαμορφώθηκε στο 96,1 όπως αναμενόταν, υποχωρώντας κατά 0,8 μονάδες σε αντίθεση με τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

Αττική Οδός: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λειτουργίας

O ναυτιλιακός κολοσσός MSC θέλει να εξαγοράσει την πρώην Alitalia

Goldman Sachs – BofΑ: Το sell-off στα χρηματιστήρια δεν θα ανατρέψει τις αποφάσεις της Fed