Αγορές

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη – Ενισχυμένος ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών

  • newsroom


Η μετοχή της BT σημείωσε άνοδο 6,6% για να βρεθεί στην κορυφή του Stoxx 600, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Altice ότι κατέχει μερίδιο 12% στην εταιρεία.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να διατηρήσεις αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή άνοδο, με τους δείκτες να αναζητούν ξεκάθαρη κατεύθυνση. Οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών αυξήθηκαν 1,2% ενώ οι μετοχές του κλάδου αναψυχής, έχασαν 1,2%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% στις 7.088 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,06% στις 15.571 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 6.546 μονάδες.

Η μετοχή της βρετανικής πολυεθνικής εταιρείας χαρτοφυλακίου τηλεπικοινωνιών BT Group σημείωσε άνοδο 6,6% για να βρεθεί στην κορυφή του Stoxx 600, μετά την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Altice ότι κατέχει μερίδιο 12% στην εταιρεία.

Η βρετανική υπηρεσία εμπορίας αυτοκινήτων Auto Trader, σημείωσε άνοδο 6,5% μετά τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε.

Αναφορικά με την Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιβεβαιώσει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής του: Το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,50% αντιστοίχως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ότι τα βασικά επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν στα σημερινά τους ή σε χαμηλότερα επίπεδα, έως ότου διαπιστώσει ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό συγκλίνουν σθεναρά προς επίπεδο πλησίον, σε επαρκή βαθμό, αλλά κάτω του 2%, εντός του χρονικού ορίζοντα προβολής που εξετάζει και ότι αυτή η σύγκλιση αντανακλάται κατά τρόπο συνεπή στη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού.

Διαβάστε περισσότερα

Η ελληνόκτητη ναυτιλία στρατηγικό κεφάλαιο για την ευρωπαϊκή οικονομία

Αποκλειστικό: Αστέρας Βουλιαγμένης – Εκτόξευση εσόδων και γύρισμα σε κέρδη, με «σανίδα σωτηρίας» τις βίλες (pics)

«Στα κάγκελα» οι συνταξιούχοι για τον φόρο έως και 55% στα αναδρομικά τους

Απόρρητο Απόρρητο