Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, να τονώνει τις ελπίδες των επενδυτών για άμβλυνση της στάσης της ΕΚΤ, αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων.

Ο πληθωρισμός επιβράδυνε στο 10% αυτό τον μήνα, από 10,6% του Οκτωβρίου, την ώρα που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι μικρότερη υποχώρηση στο 10,4%.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε τον Νοέμβριο στις 440.72 μονάδες με κέρδη 0,8% σήμερα και 6% στο σύνολο του μήνα.

Ο κλάδος των οικιακών αγαθών ηγήθηκε της σημερινής ανόδου με άλμα 2,4%, με τους περισσότερους τομείς του δείκτη σε θετικό πρόσημο, πλην των χημικών του υποχώρησαν ελαφρώς κατά 0,2%.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 14.397 μονάδες με άνοδο 0,3%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 1% ολοκληρώνοντας στις 6.738 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που τερμάτισε στις 7.573 με +0,4%.

Άνοδο 0,4% σημείωσε και ο ιταλικός FTSE MIB που ολοκλήρωσε στις 24.610 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX παρέμεινε αμετάβλητος στις 8.363.

Η μετοχή της ολλανδικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας Argenx πραγματοποίησε ράλι 7% αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε την απόκτηση «κουπονιού προτεραιότητας», από Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για 102 εκατ. δολάρια, το οποίο θα επιταχύνει την αξιολόγηση κάποιου μελλοντικού φαρμάκου.

Στον αντίποδα ο τίτλος της σουηδικής τράπεζας Avanza με βουτιά 5,2%, καθώς δήλωσε ότι η τελευταία αύξηση των επιτοκίων της (σουηδικής κεντρικής τράπεζας) Riksbank δεν θα ενισχύσει τα καθαρά της έσοδα από τόκους.

Διαβάστε ακόμη:

Από την επενδυτική βαθμίδα και τη φορολογία έως τους… millennials – Τι συζήτησαν οι τραπεζίτες στο «Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο»

Έρχονται οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις ΦΠΑ και οι «αυτόματες» επιστροφές φόρων

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ρεκόρ επιδότησης 900.000 και καλές τιμές μέχρι 30 Νοεμβρίου