Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές  την Τετάρτη 20/9, καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές αναμένουν την τελευταία απόφαση νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,30%, με τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης να ηγείται των κερδών με 0,9%, ενώ ο κλάδος της ενέργειας υποχωρεί κατά 0,8%.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,50%, με τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,07% και τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 0,60%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,36%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατά 0,58%.

Οι επενδυτές αναμένουν ευρέως ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά όταν ανακοινώσει την απόφαση πολιτικής σήμερα Τετάρτη. Η Fed θα δημοσιεύσει την τριμηνιαία ενημέρωσή της σχετικά με τις προσδοκίες της για μια σειρά από οικονομικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένων των επιτοκίων, του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία υποχώρησαν κατά 12,6% τον Αύγουστο, στη μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία σε ετήσια βάση, λόγω της πτώσης των τιμών της ενέργειας.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβραδύνθηκε απροσδόκητα στο 6,7% σε ετήσια βάση, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2022 και κάτω από τη διάμεση πρόβλεψη της αγοράς περί 7%, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το πόσο υψηλότερα θα αυξήσει τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα της χώρας, Bank of England, μόλις μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση των αποφάσεών της για τα επιτόκια.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν εξάλλου για 13ο συνεχόμενο μήνα στην Ευρώπη, με τα ηλεκτρικά οχήματα να “οδηγούν” την ανάπτυξη πριν γίνουν το τελευταίο σημείο εστίασης των παγκόσμιων εμπορικών εντάσεων.

 Διαβάστε ακόμη

Οι επτά νέες παγίδες που στήνει η Εφορία στα Airbnb

Ο Σκλαβενίτης μοιράζει για πρώτη φορά χρήμα από το ταμείο του

Οι Greeks πρωταγωνιστούν στην αγορά και πώληση φορτηγών και δεξαμενόπλοιων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ