Ως έναν εξαιρετικό δείκτη για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει την πορεία της ΓΕΚ Τέρνα η Euroxx Χρηματιστηριακή, μέσω των δραστηριοτήτων της στον κλάδο των κατασκευών που είναι κερδοφόρες και παράγουν ρευστότητα.

Η χρηματιστηριακή που ξεκινά κάλυψη της μετοχής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην έκθεσή της με τίλο «Great Value Greek Infrastructure Play» δίνει τιμή – στόχο στα 14 ευρώ για τη μετοχή (+41% αύξηση από τα τρέχοντα επίπεδα τιμής της μετοχής στα 9,90 ευρώ) και σύσταση overweight.

Όπως σημειώνει καθώς, όπως σημειώνει, ο Όμιλος ΓΕΚΤΕΡΝΑ είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος εγχώριος κατασκευαστής για τον οποίο αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά έργα, κυρίως με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επίσης, ο όμιλος κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά κατασκευών, καθώς η ΓΕΚΤΕΡΝΑ κατέχει μερίδια από 17% – 100% σε τρία ώριμα έργα παραχώρησης αυτοκινητοδρόμων. Παράλληλα, τα πρόσφατα πρόζεκτ στο αεροδρόμιο Καστελλίου και στο καζίνο του Ελληνικού, βελτιώνουν τις προοπτικές και προσφέρουν ευκαιρίες από τον πολλά υποσχόμενο κλάδο του τουρισμού.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Euroxx, η ΓΕΚTEΡNA αποτελεί επίσης άριστο αντιπρόσωπο της ελκυστικής εγχώριας αγοράς των ΑΠE, με μερίδιο 37,3% στην ταχέως αναπτυσσόμενη Τέρνα Ενεργειακή, τον μεγαλύτερο «παίκτη» της εγχώριας αγοράς ΑΠΕ με 890MW εγκατεστημένης ισχύος (χωρίς το Τέξας, εκ των οποίων 758MW στην Ελλάδα).

Σύμφωνα με την Euroxx, η αγορά αποτιμά χαμηλότερα την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, καθώς αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται σε συμφωνία με την εκτιμώμενη αξία που δίνει η Euroxx στις δραστηριότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των κατασκευών (οι οποίες υπολογίζονται στο 1 δισ. ευρώ). Επιπλέον, η σχετική αποτίμηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ γίνεται πιο ελκυστική μετά το 2022.

Τέλος, θετικοί καταλύτες βραχυπρόθεσμα είναι η επικράτηση στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού και η τελική απόφαση για την κατασκευή του εργοστασίου φ/α στην Κομοτηνή. Αμφότερα συνδυασμένα τα πρότζεκτ μπορούν να προσθέσουν πάνω από 2,5 ευρώ ανά μετοχή (ή 18%) στο fair value της Euroxx.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτός είναι ο βαθύπλουτος Αιγύπτιος που αγόρασε τη βίλα του Λάκη Γαβαλά

Ελλάκτωρ: Η AtlasInvest νέος μέτοχος – Απέκτησε ποσοστό 3,6% της εταιρείας

Aegean: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ΑΜΚ – Αντλήθηκαν 60 εκατ. ευρώ