Ενόσω οι προσπάθειες της Federal Reserve να τιθασεύσει τον πληθωρισμό (αύξηση επιτοκίων) προκαλούν αιμορραγία σε μετοχές και ομόλογα, οι επενδυτές αναζητούν τον καλύτερο τρόπο για να… παίξουν άμυνα στην πτώση. Και η Goldman Sachs είχε μια… καταπληκτική ιδέα: Τη Μπιγιονσέ! 

Η Katie Koch, επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος της αμερικανικής τράπεζες, υποστήριξε ότι η εκρηκτική τραγουδίστρια είναι «ανθεκτική στην ύφεση», όπως και οι υπόλοιποι δημοφιλείς καλλιτέχνες. Και τι εννοούσε μ’ αυτό;  Καλούσε τους επενδυτές να εμπλουτίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με εταιρείας live συναυλιών και μουσικών εκδηλώσεων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μάλιστα, παρέπεμψε στη μετοχή της Live Nation Entertainment. Η εταιρεία, η οποία επλήγη σημαντικά από τα lockdowns στην πανδημία, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις πρόσφατες οικονομικές κρίσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το κραχ του 2008 – 2009, όταν εμφάνισε αύξηση των εσόδων της. 

«Οι καταναλωτές θα ξοδέψουν σε μια ύφεση. Αλλά θα είναι αρκετά επιλεκτικοί στο πού θα δαπανήσουν τα χρήματά τους» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. 

Ακόμη μία επιτυχημένη επένδυση αφορά τα προϊόντα ομορφιάς, πρόσθεσε η αναλύτρια της Goldman Sachs, η οποία βλέπει ευκαιρίες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Κίνα. «Υπάρχουν assets, τα οποία βρίσκονται σε σημαντική έκπτωση και τα οποία ξέρουμε ότι τελικά θα προχωρήσουν μπροστά».  

Ο τεχνολογικός Nasdaq 100 έχει απολέσει τουλάχιστον το 25% της αξίας του μέσα στο 2022. Ωστόσο, η Koch εξακολουθεί να πιστεύει ότι δημιουργούνται ευκαιρίες στον κλάδο της καινοτομίας. «Υπάρχουν μετοχές που θα δουλέψουν, και θα δουλέψουν καλά».  

«Η πρόσφατη διόρθωση στην πραγματικότητα προσφέρει ορισμένες πραγματικά καλές τιμές εισόδου, προκειμένου να αποκτήσεις θέσεις στην τεχνολογία» κατέληξε η αναλύτρια της Goldman Sachs.  

Διαβάστε επίσης:

Η ντροπή της Ακρόπολης (και της Μυκόνου), οι φήμες για ΙΝΤΡΑΚΑΤ και BC Partners, ο Κούτρας και η Αττική Οδός, ο Καμπάς και η ντρίπλα του Τσαμάζ

Τράπεζες: Πόσο εκτεθειμένες είναι σε Ρωσία και Ουκρανία – Πώς ο πόλεμος επηρεάζει τη διεθνή τους παρουσία

Συνεχίζει ανοδικά για τρίτη ημέρα το πετρέλαιο – Περιορίζουν τα κέρδη οι φόβοι για ύφεση