Με ισχυρές ρευστοποιήσεις στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό υποδέχεται η αγορά την ανακοίνωση της Alpha Bank για τη δρομολογούμενη αύξηση κεφαλαίου ύψους 800 εκατ ευρώ περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Η πληροφορία που τις τελευταίες ημέρες είχε κυκλοφορήσει στην αγορά επιβεβαιώθηκε σήμερα από την τράπεζα, η οποία σε επιστολή-απάντηση της προς σχετικό ερώτημα της Επ. Κεφαλαιαγοράς ανέφερε πως έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους 800 εκατ ευρώ περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου. Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων, αναφέρει η Alpha Bank, επιδιώκεινα εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώςκαι την ισχυρή οικονομική θέση της AlphaBank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων

Αυτή την ώρα η μετοχή της Alpha Bank βρίσκεται στο limit down υποχωρώντας κατά 30% με τεράστιο όγκο συναλλαγών που ξεπερνά τα 52 εκατ. τεμάχια. Η καταιγιστική πτώση της Alpha Bank έχει συμπαρασύρει τον τραπεζικό δείκτη στο σύνολό του και οι απώλειες που καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές ξεπερνούν το 14%.

Η «βουτιά» της Alpha Bank έχει συμπαρασύρει και τον Γενικό Δείκτη που αυτή την ώρα κινείται στα επίπεδα του -3,5% και στις 858 μονάδες, υποχωρώντας προς κρίσιμα επίπεδα στήριξη (835 μονάδες), εγκαταλείποντας κάθε ελπίδα διατήρησης του momentum, την επαφή με τις 900 μονάδες και μαζί υποστήριξη των 880 μονάδων. Η αγορά είχε προειδοποιήσει με την αδυναμία της ΝΑ διασπάσει τις 915 μονάδες και πλέον εισέρχεται σε περίοδο δοκιμασίας.

Στις υπόλοιπες μετοχές, η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί σε ποσοστό 3,82% και η Πειραιώς σε ποσοστό 7%, ενώ η Eurobank βρίσκεται στο -9%.

Διαβάστε ακόμα:

myAADE Live: ΑΦΜ απλά και σε λίγα λεπτά μέσω τηλεδιάσκεψης

Bitcoin: Προσπάθεια επούλωσης των πληγών – Ξεπέρασε τα 40.000$

Το «στοίχημα» του μεγιστάνα της Louis Vuitton που πάει κόντρα στο ρεύμα