Μετοχές της Tesla, η οποία μέσα στο τελευταίο 12μηνο έχει απολέσει το 70% της αξίας της, αγόρασε η Κάθι Γουντ, επιβεβαιώνοντας τη στήριξή της στην εταιρεία του Έλον Μασκ σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία.

Μέσω του Ark Investment Management, η Αμερικανίδα επενδύτρια απέκτησε περισσότερες από 176.000 μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους (3/1/2023).

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η μετοχή της Tesla κατακρημνίστηκε κατά 12% την Τρίτη, στη χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων τουλάχιστον δύο ετών.

Ας σημειωθεί ότι από τις 3 Οκτωβρίου του 2022, τα funds της Γουντ έχουν αποκτήσει περισσότερες από 938.000 μετοχές της Tesla, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του Bloomberg.

Οι μεγάλες απώλειες στη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας οφείλονται στα στοιχεία του δ’ τριμήνου, τα οποία έδειξαν ότι οι παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι αναμενόταν, εντείνοντας τους φόβους για επιβράδυνση της ζήτησης.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα υψηλά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών και ο επίμονος πληθωρισμός επιβαρύνουν σημαντικά τη ζήτηση για ηλεκτρικά Ι.Χ., ενώ ταυτόχρονα η Tesla καλείται να διαχειριστεί αφενός τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, αφετέρου τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Και μέσα σ’ αυτά, αρκετοί αναλυτές κατηγορούν τον Έλον Μασκ ότι έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα την αυτοκινητοβιομηχανία, ρίχνοντας μεγάλο μέρος στο νέο του απόκτημα, το Twitter.  

Ως απόρροια όλων των παραπάνω, η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2020, κατρακυλώντας την Τρίτη στα 108 δολάρια και χάνοντας 71% τους τελευταίους 12 μήνες.

Διαβάστε επίσης

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ και το Drag Pasok (2), τα χρυσά στρέμματα του Αστέρα και τα sold out διαμερίσματα στο Μαρούσι

Σεμίραμις και Αλίκη Παληού: Οι κόρες του Συμεών Παληού χαράζουν τη δική τους ρότα στη Ναυτιλία

H θεραπεία κλειστοφοβίας, υψοφοβίας και κάθε φοβίας, μέσω Εικονικής Πραγματικότητας στην Ελλάδα