Το «φράγμα» των 500 δισ. δολαρίων υπερέβη η χρηματιστηριακή αξία της LVMH, η οποία κατέστη η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπερνάει το συγκεκριμένο ορόσημο.

Η ισχυρή άνοδος οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην τόνωση των πωλήσεων πολυτελών αγαθών στην Κίνα, αλλά και στην ενδυνάμωση της ισοτιμίας του ευρώ.

Μην ξεχνάμε ότι ο στόχος των 500 δισ. δολαρίων επετεύχθη μόλις δύο εβδομάδες, αφότου ο γαλλικός κολοσσός του Μπερνάρ Αρνό εισήχθη στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως.

Η άνοδος της αξίας της LVMH, όπως είναι εύλογο, δίνει ώθηση και στην περιουσία του Αρνό, ο οποίος αυτήν την στιγμή θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έχοντας περιουσία σχεδόν 212 δισ. δολαρίων.

LVMH's Journey to $500 Billion

Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της παριζιάνικης LVMH (Moet Hennesy Louis Vuitton) ενισχύεται τη Δευτέρα κατά 0,3% και διαμορφώνεται στα 903,7 ευρώ, γεγονός που διαμορφώνει την αξία της εταιρείας σε 454 δισ. ευρώ ή αλλιώς σε 500 δισ. δολάρια.

Η ζήτηση για τα luxury brands της γαλλικής εταιρείας είναι τεράστια το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ύφεσης.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα φαίνεται ότι αποτελεί τον παράγοντα – κλειδί, καθώς η αγορά της ασιατικής χώρας έχει αναδειχθεί σε βασικό «πρωταγωνιστή».

Την ίδια ώρα, η ανάκαμψη του ευρώ στο «φράγμα» του $1,10 έρχεται να ευνοήσει ακόμη περισσότερο την LVMH, η οποία βλέπει τα έσοδα της να αποτιμώνται σε υψηλότερα επίπεδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι 30 από τους 36 αναλυτές που καλύπτουν τη μετοχή της γαλλικής εταιρείας, «βλέπουν» περιθώρια για νέα άνοδο, προτείνοντας τη σύσταση «buy».

Luxury Is Expensive | LVMH's 12-month forward P/E ratio twice that of CAC 40

Η Bank of America, συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η μετοχή θα «χτυπήσει» τα 1.000 ευρώ το επόμενο έτος, καθώς παραμένει αρκετά φθηνή, δεδομένης «της ελκυστικότητας του luxury τομέα, του ισχυρού χαρτοφυλακίου και της εξαιρετικής εκτελεστικής ικανότητας».

Ας σημειωθεί ότι ο Αρνό, ο οποίος διατελεί επικεφαλής και διευθύνων σύμβουλος, ελέγχει μαζί με την οικογένειά του το 48% των μετοχών της LVMH.

Διαβάστε ακόμα

Τα τρία μετά-Πάσχα γκάλοπ, η κόντρα του Καμπουρίδη, το deal Σταθόπουλου-Σόλακ και το μέρισμα της Εθνικής

Σκάνδαλο Theranos: Το μαρτύριο της φυλακής για την Ελίζαμπεθ Χολμς που έστησε τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία

Επιστροφές φόρου: «Ζεστό χρήμα»  άμεσα για 1 στους 5 φορολογούμενους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ