Τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστά για τη μεταβλητότητά τους, αλλά η τάση αυτή κορυφώθηκε χθες Τετάρτη, καθώς το Bitcoin  σημείωσε άλμα 12,6% και ξεπέρασε τα 64.000 δολάρια προς στιγμήν, για να πέσει στα 59.000 δολάρια μια ώρα αργότερα. Το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται γύρω στα 60.000 δολάρια και εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο 5% τις τελευταίες 24 ώρες.

Ολόκληρη η αγορά ακολούθησε την κίνηση του Bitcoin, αλλά το Ethereum και το Dogecoin έκαναν αξιοσημείωτες κινήσεις. Το Ethereum σημείωσε άλμα 7,4%, και στη συνέχεια επέστρεψε στα προηγούμενα επίπεδα. Το Dogecoin ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου που είχε αργά το απόγευμα και σημείωσε ημερήσια άνοδο 13%

Το ξέσπασμα ρευστοποίησης του Bitcoin

Όταν τα περιουσιακά στοιχεία μεταβάλλονται γρήγορα, αυτό συχνά προκαλεί συμπίεση στις μοχλευμένες θέσεις. Όταν μια μετοχή ή ένα κρυπτονόμισμα ανεβαίνει, αυτό ονομάζεται short squeeze, όπου οι short-sellers αναγκάζονται να αγοράσουν για να καλύψουν τις απώλειες, τροφοδοτώντας περαιτέρω το ράλι. Σύμφωνα με την Coinglass, τις τελευταίες 24 ώρες, ρευστοποιήθηκαν θέσεις short με μόχλευση ύψους 175,5 εκατ. δολαρίων για το Bitcoin και 363 εκατ. δολαρίων σε όλα τα κρυπτονομίσματα, γεγονός που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την άνοδο.

Αλλά σε μια καθοδική πορεία ισχύει το αντίθετο. Οι θέσεις long με μόχλευση πρέπει να πωληθούν, γεγονός που προκαλεί την επιτάχυνση της πτώσης. Τις τελευταίες 24 ώρες, ρευστοποιήθηκαν 85,9 εκατομμύρια δολάρια σε θέσεις long στο Bitcoin και 336,4 εκατομμύρια δολάρια σε θέσεις long στα κρυπτονομίσματα γενικά.

Αν η δυναμική συνεχιστεί, οι τιμές θα μπορούσαν εύκολα να αυξηθούν. Ωστόσο, αυτή  η δυναμική θα μπορούσε να αλλάξει γρήγορα αν η αγορά γυρίσει πτωτικά.

Σήμερα το πρωί πάντως το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα επέστρεψε στα επίπεδα άνω των 63.000 δολάρίων.

Διαβάστε ακόμη

Μάχη κατά της ακρίβειας: Μειώσεις 14% – 17% σε 7 κατηγορίες προϊόντων δείχνουν οι νέοι τιμοκατάλογοι

Έρχονται τέλη κυκλοφορίας και για τα υβριδικά ΙΧ από το 2025

Ideal Holdings: Προσδοκίες για νέα αύξηση εσόδων το 2024 και νέα deals (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ