Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις περιπετειώδεις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας για μια εμπορική συμφωνία που θα ισχύσει τη μετά – Brexit εποχή.

Μετά το άκαρπο χθεσινό δείονο μεταξύ Τζόνσον και φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες, θα καταβληθούν προσπάθειες ώστε να βρεθεί μια λύση μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν για τα αλιευτικά δικαιώματα και τους κανόνες ανταγωνισμού. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ συνεχίζει να υπάρχει πολύ μεγάλο χάσμα, ενώ και η φον ντερ Λάιεν περιέγραψε την κατάσταση ως «δυο πλευρές που απέχουν πολύ η μια από την άλλη».

Η επικεφαλής της Κομισιόν θα ενημερώσει τους ηγέτες των 27 για τα αποτελέσματα του χθεσινού δείπνου κατά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 καταγράφει οριακές κινήσεις με πτώση 0,01% στις 394,90 μονάδες. Ανοδο 0,.5% σημειώνει ο κλάδος τροφίμων και ποτών, ενώ οι μετοχές τεχνολογίας χάνουν 0,6%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,38%, o γερμανικός DAX +0,03%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,27%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,36% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύεται κατά 0,47%.

Σήμερα οι αγορές θα εστιάσουν στη συνεδρίαση της ΕΚΤ που αναμένεται να επεκτείνει το μεγάλο πρόγραμμα στήριξης καθώς η ήπειρος είναι αντιμέτωπη με το δεύτερο σαρωτικό κύμα του κορωνοϊού.

Στα μάκρο της ημέρα, το βρετανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 0,4% τον Οκτώβριο, καταγράφοντας επιβράδυνση από την ανάπτυξη 1,1% τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκαλυπτήρια για τη νέα Τράπεζα Πειραιώς – Εκτακτη γενική συνέλευση

Mitsis Hotels: Η πτώση τζίρου κατά 70% το 2020 και οι προβλέψεις την επόμενη μέρα της πανδημίας

Ρόλο κλειδί στην απολιγνιτοποίηση αναλαμβάνει η Εγνατία Οδός ΑΕ