Αγορές

Υποχωρεί από τα υψηλά τριών εβδομάδων η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς

  • newsroom


Την προηγούμενη εβδομάδα οι αποδόσεις κατέγραψαν «άλμα» έως και 3,08% την Παρασκευή

Υποχωρούν από τα υψηλά τριών εβδομάδων οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων τη Δευτέρα, μετά το «ρόλερ-κόστερ» της προηγούμενης εβδομάδας.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι αποδόσεις κατέγραψαν «άλμα» έως και 3,08% την Παρασκευή, από το 2,69% στις αρχές της, μετά το «καμπανάκι» που χτύπησε ο οίκος αξιολόγησης DBRS, ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει το αξιόχρεο της Πορτογαλίας, γεγονός που θα σήμανε τον αυτόματο αποκλεισμό των ομολόγων της από το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα κατά 5 μονάδες βάσης, επιστρέφοντας κάτω από το 3%, μετά την επιβεβαίωση του ΒΒ+ από την Fitch με σταθερό outlook.

«Παρά τη θετική επιβεβαίωση από τη Fitch παραμένουμε επιφυλακτικοί για τα κρατικά ομόλογα της Πορτογαλίας» σχολιάζει ο αναλυτής της Commerzbank, David Schnautz.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα κατά 1 μονάδα βάσης στο -0,06% ενώ η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων στο 1,6% χάρη στα χθεσινά σχόλια του αντιπροέδρου της Fed ότι μια αύξηση των επιτοκίων φέτος βρίσκεται ακόμα στο «τραπέζι».