Η JP Morgan δίνει υψηλή πιθανότητα για έξοδο της χώρας στις αγορές ομολόγων μετά και την αναβάθμιση από τον οίκο S&P σε κλίμακα ΒΒ+, ένα noche μόλις κάτω από την επενδυτική βαθμίδα. Η αμερικανική τράπεζα αναμένει περίπου 12 δισ. ευρώ προσφορά συμβατικών ομολόγων μέσω δημοπρασιών την επόμενη εβδομάδα συν τις όποιες πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις ομολόγων. Οι συμβατικές δημοπρασίες είναι προγραμματισμένες για Βέλγιο, Γερμανία και Ιταλία και πιθανές κοινοπρακτικές εκδόσεις για την επόμενη εβδομάδα είναι το 10ετές της Φινλανδίας και μια έκδοση 5 ή 7 ετών για την Ελλάδα.

Η JP Morgan αναφορικά με τα spreads των ελληνικών δεκαετών με τα γερμανικά δεκαετή εκτιμά πως θα κινηθούν ελαφρώς χαμηλότερα από τις προηγούμενες εκτιμήσεις και σε σχέση με την τρέχουσα διαφορά των 201 μονάδων βάσης. Για τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο φέτος, «βλέπει» το spread στις 170 μ.β. και στις 180 μ.β. τον Δεκέμβριο φέτος και τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Τέλος, οι προβλέψεις της αναφορικά με την εγχώρια οικονομία παραμένουν αμετάβλητες. Η πρόβλεψη για το εγχώριο ΑΕΠ παραμένει στα 184 δισ. ευρώ το 2022 με εκτίμηση για 5,2% ανάπτυξη φέτος, έλλειμμα στο 3,9% και πρωτογενές έλλειμμα στο 1,4%. Το έλλειμμα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών θα κινηθεί στο 4% του ΑΕΠ, ο δείκτης χρέους προς ΑΕΠ στο 197% και η ανεργία στο 15,8%.

Διαβάστε ακόμη:

Θέμα ημερών ή και ωρών η νέα έξοδος στις αγορές

Jet2: Για πρώτη φορά ταξίδια city break από τη Βρετανία στην Αθήνα το χειμώνα 2022- 2023

Πέτρος Φιλιππίδης: Την Τετάρτη 27/4 βγαίνει στο σφυρί το σπίτι στο Ψυχικό