Πιθανότητες 90% δίνει η JP Morgan για αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας και επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα και από τη Moody’s τον προσεχή Μάρτιο.

Ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός σε report του για τις πιθανότητες αλλαγών από τους οίκους αξιολόγησης το 2024 σε όλη την Ευρωζώνη, προβλέπει σε πολύ μεγάλο ποσοστό την επικείμενη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας και από τη Moody’s. O οίκος αξιολόγησης τοποθετεί σήμερα την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, έπειτα από την αναβάθμιση τον περασμένο Σεπτέμβριο κατά δύο βαθμίδες, στο Ba1 από Ba3.

Αναλυτικά, η JP Morgan εκτός από τη μεγάλη πιθανότητα η Moody’s να αναβαθμίσει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα το 2024, προβλέπει περαιτέρω αναβαθμίσεις στην Κύπρο (S&P και Moody’s), Ιρλανδία (Fitch) και Πορτογαλία (S&P).

Θεωρεί πως η Ιταλία είναι απίθανο να υποβαθμιστεί, δεδομένης της εκτίμησης ότι η κυβέρνηση Meloni θα διατηρήσει μια συνετή στάση όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική και την ΕΕ, ενώ δίνει χαμηλή πιθανότητα (~30%) για πιθανές υποβαθμίσεις στο Βέλγιο (Fitch) και στη Γαλλία (S&P).

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Αυτές είναι οι επενδυτικές επιλογές για το 2024 – Ποιες μετοχές προτείνει

Γαλλία: Ποιο σούπερ μάρκετ σταματά να πουλά προϊόντα PepsiCo για «απαράδεκτες αυξήσεις στις τιμές»

Υπερδιπλασιάστηκαν οι ναύλοι για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ