Καθησυχαστικός μετά την υποβάθμιση – έκπληξη των ΗΠΑ από τον Fitch εμφανίστηκε ο Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω εξέλιξη δεν αλλάζει κάτι ως προς την στρατηγική της Berkshire Hathaway.

«Η Berkshire αγόρασε αμερικανικά ομόλογα 10 δισ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα. Αγόρασε ακόμη 10 δισ. δολάρια αυτήν τη Δευτέρα. Το μόνο ερώτημα για την επόμενη Δευτέρα είναι αν θα αγοράσουμε 10 δισ. δολάρια σε 3μηνα ή 6μηνα έντοκα γραμμάτια» ανέφερε ο γερόλυκος επενδυτής.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα, για τα οποία δεν πρέπει να ανησυχούμε. Αυτό είναι ένα απ’ αυτά» έσπευσε να προσθέσει, μιλώντας στο δίκτυο CNBC.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ στο «ΑΑ+», στερώντας την κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ» για πρώτη φορά από το μακρινό 1994.

Ο οίκος αξιολόγησης αιτιολόγησε την απόφασή του, επικαλούμενος τη δημοσιονομική επιδείνωση, το αυξημένο χρέος και τα προβλήματα διακυβέρνησης.

Η υποβάθμιση, όπως ήταν εύλογο, προκάλεσε μαζικές ρευστοποιήσεις στις αμερικανικές μετοχές, με τον S&P 500 να κλείνει με απώλειες 1,4% στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Διαβάστε ακόμα

Λίστες μεγαλοφειλετών: Στο φως τα στοιχεία όσων χρωστούν και δεν ρυθμίζουν

Παίρνουν ξανά φωτιά ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα

Μακριά από την Ελλάδα ο τυφώνας Fitch στις ΗΠΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ