Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, πλην του δείκτη Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο που από τα κέρδη πέρασε σε αρνητικό έδαφος. Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε νέα αύξηση των επιτοκίων.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,19%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,80%, ενώ ο  Shenzhen Component ενισχύθηκε κατά 0,29%.

Ο ιαπωνικός Nikkei που αρχικά σημείωνε κέρδη τελικά γύρισε σε αρνητικό έδαφος με μικρές απώλειες 0,26%. Ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,24%.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi με άνοδο 0,50% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,37%.

Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times μειώθηκε κατά 0,2%. Η χώρα ανακοίνωσε ετήσια αύξηση 3,7% στο ΑΕΠ α’ τριμήνου, έναντι επέκτασης 3,4% που προέβλεπε η κυβέρνηση.

Ο ευρύτερος ΜSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,79%.

Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι αυξάνει το βασικό επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 2%, μια κίνηση που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

«Μια μεγαλύτερη και πιο γρήγορη αύξηση μειώνει τον κίνδυνο να παγίωσης του πληθωρισμού, ενώ προσφέρει και μια μεγαλύτερη ευελιξία στη νομισματική πολιτική, σε ένα περιβάλλον μεγάλης αβεβαιότητας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η RBNZ .

Χθες στην Wall Street, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε βαριές απώλειες 2,35% κλείνοντας στις 11.264,45 μονάδες, μετά την προειδοποίηση του CEO της Snap για επιβράδυνση της ανάπτυξης της εταιρείας του, ανακοίνωση που δημιούργησε κύμα φυγής των επενδυτών από μετοχές των social media.

Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,81% για να κλείσει στις 3.941,48 μονάδες, ενώ ο Dow Jones έκανε θετικό γύρισμα και από απώλειες που άγγιξαν το 1,6% τελικά έκλεισε με μικρή άνοδο 0,15%.

Διαβάστε ακόμη

«Υπερέσοδα» και στα καύσιμα ψάχνει το ΥΠΟΙΚ για να βρει… επίδομα αντλίας

Οι Γερμανοί ξανάρχονται – Ποια ακίνητα αγοράζουν στην Ελλάδα

H Ελλάδα στο Διάστημα – Πρόγραμμα… made in Greece με πάνω από 200 εκατ. ευρώ