Αγορές

Κρυπτονομίσματα: Το ράλι του Ether, η πτώση του «βασιλιά» bitcoin και οι φόβοι για φούσκα στην Αγορά

  • newsroom


Η άνοδος στην τιμή παρατηρήθηκε μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τη Μεγάλη Τετάρτη ότι θα προχωρήσει στην έκδοση του πρώτου ψηφιακού ομολόγου στο blockchain Ethereum

Ιστορικό υψηλό κατέγραψε τη Μεγάλη Πέμπτη το κρυπτονόμισμα Ether, την ώρα που η κυριαρχία του bitcoin υποχωρεί.

Το δεύτερο ισχυρότερο, σε παγκόσμιο επίπεδο, κρυπτονόμισμα βρέθηκε να διαπραγματεύεται στο ιστορικό τους ρεκόρ των 2.800 δολαρίων, ενώ το δεύτερο βρέθηκε να υποχωρεί στην τιμή των 54.471 δολαρίων.

Η άνοδος στην τιμή παρατηρήθηκε μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τη Μεγάλη Τετάρτη ότι θα προχωρήσει στην έκδοση του πρώτου ψηφιακού ομολόγου στο blockchain Ethereum, γεγονός το οποίο κινητοποίησε τους επενδυτές και τις υποψίες ότι αναμένεται να κερδίσει έδαφος.

Τα περισσότερα από τα μεγάλα κρυπτονομίσματα διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα τη Μεγάλη Πέμπτη, ενισχυμένα από την άνοδο του Ether. Το Bitcoin, το πιο πολύτιμο ψηφιακό νόμισμα, στον αντίποδα βρέθηκε να υποχωρεί περίπου 16% από το υψηλό όλων των εποχών, όπου βρισκόταν σχεδόν στην αξία των 65.000 δολαρίων.

Από την πλευρά τους, μερίδα των επενδυτών και αναλυτών έχουν προειδοποιήσει για φούσκα στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων.

Αναφορικά με το Ethereum, οι επενδυτές εκτιμούν ότι λόγω της αναβάθμισης που έχει δεχτεί, κάτι θα του επιτρέψει ταχύτερους χρόνους διαπραγμάτευσης, θα ενισχυθεί περαιτέρω σε σχέση με το bitcoin.

Διαβάστε περισσότερα

Saudi Aramco: Γιατί ο «γίγαντας» του πετρελαίου αλλάζει σελίδα

Οι τρεις σταρ του Bitcoin προκαλούν: Η εξόρυξή του κάνει… καλό στον πλανήτη

Αγγελική Φράγκου: «Η Navios Partners είναι από τις top 10 εισηγμένες στο χρηματιστήριο ναυτιλιακές εταιρείες»

Απόρρητο Απόρρητο