Σε νέα ιστορικά υψηλά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση για τον Μάρτιο με το τεχνολογικό ράλι να διατηρείται αμείωτο παραμερίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τον πληθωρισμό και τον χρόνο έναρξης της αλλαγής της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,23% στις 39.087 μονάδες, παρότι ξεκίνησε τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος με μικρές απώλειες τις οποίες ωστόσο γρήγορα κάλυψε. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο άνοδο κατά 0,80% στις 5.137 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq πραγματοποίησε την ισχυρότερη άνοδο με 1,14% που τον οδήγησε στις 16.274 μονάδες. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική κατάρριψη ιστορικού υψηλού για τον δείκτη καθώς και την Πέμπτη είχε σημειώσει ιστορικό ρεκορ.

Όπως αναφέρει το CNBC o Nasdaq ήταν ο τελευταίος από τους τρεις δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου που κατέρριψε φέτος το ιστορικό του υψηλό όταν στη συνεδρίαση της Πέμπτης έκλεισε στις 16.082 μονάδες.

Η φρενίτιδα με την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να οδηγεί σε κέρδη τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς αλλά και να διαχέεται στην ευρύτερη αγορά. Επιπλέον, έχει επισκιάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις μειώσεις επιτοκίων από την Fed που αναμένονται εντός του 2024.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,7%, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη κατά 1%. Οι δύο δείκτες με τις επιδόσεις αυτές κατέγραψαν το έβδομο θετικό κλείσιμο εβδομάδας τις τελευταίες οκτώ. Από την άλλη πλευρά ο Dow Jones σημείωσε πτώση σε επίπεδο εβδομάδας κατά 0,1%.

Ο κατασκευής ημιαγωγών Nvidia που ηγείται του τεχνολογικού ράλι με άνοδο 260% τους τελευταίους 12 μήνες, κατά τη σημερινή συνεδρίαση σημείωσε άνοδο κατά σχεδόν 3,5%, ενώ με κέρδη 2,5% έκλεισε η Meta.

Ράλι κατά σχεδόν 32% σημείωσε η μετοχή της Dell, μετά την ανακοίνωση καλύτερων του αναμενόμενου αποτελεσμάτων. Αντίθετα βουτιά κατά 26% σημείωσε η μετοχή της New York Community Bancorp, η οποία από τις αρχές του έτους έχει χάσει τουλάχιστον 67%.

Διαβάστε ακόμη

S&P: Νέα κρίση στα τσιπ; Η λειψυδρία απειλεί να στείλει τις τιμές στα ύψη

Ερευνα Βloomberg: Γιατί η πρόωρη μείωση στα επιτόκια θα ήταν μεγαλύτερο λάθος για την ΕΚΤ (γραφήματα)

Γερμανία: Προσπαθεί να γλιτώσει την ύφεση με νέο πακέτο μέτρων €7 δισ.

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ