Οι αγορές της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν σε μεικτά πρόσημα μετά από ένα sell off που τροφοδοτήθηκε από τον πληθωρισμό στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα οικονομικά στοιχεία από τη Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα, ενώ αναμένουντα εμπορικά στοιχεία  της Κίνας.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκε των απωλειών στην περιοχή, σημειώνοντας πτώση 2,08%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,32%

Τα εμπορικά στοιχεία της Κίνας για τον Μάρτιο θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, με τις εξαγωγές να προβλέπεται ότι θα μειωθούν κατά 2,3% σε ετήσια βάση από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.  Τα στοιχεία έρχονται μετά από μια ασθενέστερη του αναμενόμενου αύξηση του πληθωρισμού σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Σιγκαπούρης το πρώτο τρίμηνο του έτους αυξήθηκε κατά 2,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ταχύτερα από την αύξηση 2,2% που καταγράφηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Η κεντρική τράπεζα της πόλης-κράτους διατήρησε σταθερή τη νομισματική της πολιτική, αφήνοντας αμετάβλητο το εύρος και το επίπεδο της ζώνης πολιτικής της. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Σιγκαπούρη χρησιμοποιεί ρυθμίσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας για τη νομισματική της πολιτική, αντί για επιτόκιο αναφοράς.

Το ποσοστό ανεργίας της Νότιας Κορέας τον Μάρτιο αυξήθηκε στο 2,8%. Ο δείκτης αναφοράς Kospi  σημείωσε πτώση 0,98%, αλλά ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κέρδισε 0,32%, αφού η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια στο 3,5%, σε υψηλό 15 ετών.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,21% στις 39.523,55 μονάδες, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,46% και έκλεισε στις 2.759,64 μονάδες. Το γεν συνέχισε να εξασθενεί έναντι του δολαρίου, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των 153,29 μονάδων.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,33% για να επεκτείνει τις απώλειες από την Πέμπτη,  τερματίζοντας στις 7.788,1 μονάδες.

Στη Wall Street, οι μετοχές τεχνολογίας έφεραν σε θετικό έδαφος τόσο τον S&P 500 όσο και τον Nasdaq Composite, με τους δύο δείκτες να κερδίζουν 0,74% και 1,68% αντίστοιχα.

Από την άλλη πλευρά, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,43 μονάδες ή 0,01%.

Η Nvidia σημείωσε άλμα 4,1%, ενώ η Amazon ενισχύθηκε κατά  1,7% για να φτάσει σε ιστορικό υψηλό στη συνεδρίαση και η Alphabet κέρδισε περισσότερο από 2%.

Η Apple σημείωσε άνοδο 4,3% αφού το Bloomberg News ανέφερε ότι η εταιρεία θα μεταφέρει τη σειρά προϊόντων Mac σε τσιπ που εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη. Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone κατέγραψε την καλύτερη ημέρα της από τον Μάιο του 2023.

Διαβάστε ακόμη

Βίλα Βγενόπουλου: Στις 15 Μαΐου ο επαναληπτικός εκούσιος πλειστηριασμός (pics)

Ο χαμογελαστός Κολωνακιώτης καταπίνει τον θυμωμένο μπουμπουριστό, έκλεισε το deal της Κέρκυρας, η Prodea πυργοδέσποινα στο Ελληνικό και το… mon amour γράμμα στον ΑΔΜΗΕ

Ξεκινούν με… ψιλά γράμματα τα νέα μέτρα για τα Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ