Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ήταν ισχυρότερη της αναμενόμενης την Παρασκευή και αποκάλυψε ότι οι προσλήψεις και η αύξηση των μισθών αυξήθηκαν τον Μάιο.

Αυτό ενισχύει την αφήγηση ότι η Fed δεν χρειάζεται να βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια. Οι έμποροι δεν αναμένουν ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς θα μειώσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της αυτή την εβδομάδα ή στην επόμενη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Αυτή την εβδομάδα στην Ασία, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν τα αναθεωρημένα στοιχεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ιαπωνίας για το πρώτο τρίμηνο τη Δευτέρα, τα οποία διαμορφώθηκαν σε ετήσια συρρίκνωση 1,8%. Αυτό ήταν ηπιότερο από τη συρρίκνωση 2% που είχε αρχικά αναφερθεί και επίσης χαμηλότερο από την αναθεωρημένη συρρίκνωση 1,9% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters μεταξύ οικονομολόγων.

Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια θα έρθει την Παρασκευή 15\6, ενώ οι αριθμοί για τον πληθωρισμό της Κίνας και της Ινδίας για τον Μάιο θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,67%, ενώ ο ευρείας βάσης Topix σημείωσε άνοδο 0,8%.

Αντίθετα, ο νοτιοκορεατικός Kospi σημείωσε πτώση 0,57% και ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά.

Μερικές ασιατικές αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας τη Δευτέρα, όπως η Αυστραλία, η ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν.

Στη Wall Street την Παρασκευή, ο S&P 500 έκλεισε χωρίς μεταβολή αφού άγγιξε ενδοσυνεδριακό υψηλό ρεκόρ. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε κατά 0,22% και ο Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,23%.

Παρά τις απώλειες, και οι τρεις βασικοί μέσοι όροι σημείωσαν μια κερδοφόρα εβδομάδα. Ο Dow σημείωσε κέρδη 0,29%, ενώ ο S&P 500 πρόσθεσε σχεδόν 1,32% και ο Nasdaq προχώρησε 2,38% για την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη

Apollo Hills: Με premium παροχές οι κατοικίες στη Βούλα – Τιμές που αγγίζουν τα 13.000 ευρώ ανά τ.μ. (pics)

Ευρωεκλογές: Πώς θα αντιδράσει ο Μητσοτάκης στο μήνυμα των πολιτών – Στο τραπέζι ο ανασχηματισμός

Ενέργεια: Γιατί «κλειδώνουν» αυξήσεις στα τιμολόγια και τους επόμενους μήνες

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ