Νέο ράπισμα για τον κλάδο των crypto συνιστά η απόφαση της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς SEC να καταθέσει μήνυση κατά του Binance, κατηγορώντας το για σωρεία παρατυπιών.

Το κατηγορητήριο που κατέθεσε η SEC κατά του κορυφαίου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων αφορά περιλαμβάνει 13 κατηγορίες.

Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στη μήνυση που είχε ήδη καταθέσει οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές κατά του επικεφαλής της εταιρείας, Τσανγκπένγκ Ζάο, τον περασμένο Μάρτιο.

«Οι κατηγορούμενοι έχουν πλουτίσει κατά δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θέτουν τα περιουσιακά στοιχεία των επενδυτών σε σημαντικό κίνδυνο», επισημαίνει η μήνυση, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία και ο ίδιος ο Ζάο προσέλκυσαν παράνομα επενδυτές, συμμετείχαν σε πολλαπλά μη εγγεγραμμένα επενδυτικά σχήματα και εξαπάτησαν μετοχικούς, λιανικούς και θεσμικούς επενδυτές σχετικά με υποτιθέμενη επιτήρηση και ελέγχους στις χειραγωγικές συναλλαγές στην πλατφόρμα.

Επίσης υποστηρίζεται ότι σημαντικά assets κατευθύνθηκαν προς την επενδυτική Merit Peak Limited, επίσης ιδιοκτησίας του Ζάο, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Η Binance δήλωσε απογοητευμένη από την εξέλιξη, αποκρούοντας τους ισχυρισμούς και υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες είναι αβάσιμες.

Διαβάστε ακόμη

Τα «τύμπανα» του νομισματικού πολέμου ξεκινούν – Απειλείται το δολάριο (γράφημα)

Έρχονται επιπλέον δάνεια 5 δισ. και επιδοτήσεις 760 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ντάνιελ Φάμπιαν (Google): «Ψηφιακός εμπρηστής» στον άγνωστο πόλεμο της κυβερνοασφάλειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ