Αγορές

Ανοδική στροφή για τις ευρωαγορές – Κέρδη 1% για DAX 30

  • newsroom


Σε τροχιά ανόδου κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να μοιάζουν ικανοποιημένοι από μία σειρά εταιρικών μεγεθών τριμήνου και να προχωρούν σε αύξηση των τοποθετήσεών τους

Σε τροχιά ανόδου κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να μοιάζουν ικανοποιημένοι από μία σειρά εταιρικών μεγεθών τριμήνου και να προχωρούν σε αύξηση των τοποθετήσεών τους.

Ο Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,4% στις 334 μονάδες, αντιστέφοντας πλήρως την αρχική του πορεία. Οι ευρωπαϊκές μετοχές πασχίζουν να βρουν κατεύθυνση, μετά το υψηλό τριών μηνών στις 20 Απριλίου.

«Η άνοδος του πετρελαίου στις αρχές της εβδομάδας φθίνει, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τις προοπτικές. Οι επενδυτές δεν φαίνεται να έχουν πιστέψει σε μια άνοδο της χρηματαγοράς και προτιμούν να μείνουν στο περιθώριο. Είναι επίσης νευρικοί ενόψει των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, που αποτελεί και το επίκεντρο αυτής της εβδομάδας» σχολιάζει ο Chris Beauchamp, αναλυτής στην IG Plc στο Λονδίνο.

Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,25% στις 6.119 μονάδες, ο DAX ενισχύεται κατά 1% στις 9.964 μονάδες, o CAC 40 κινείται κατά 0,76% υψηλότερα στις 4.325 μονάδες, ο IBEX ενισχύεται 0,82% στις 8.734 μονάδες και ο FTSE MIB εμφανίζει κέρδη 0,79% στις 17.790 μονάδες.

Στις μετοχές, «βουτιά» 31% για την Eutelsat Communications SA μετά την υποβάθμιση των στόχων για το 2016 και το 2017. Πτώση 4,4% για τις εταιρείες του ίδιου κλάδου, Inmarsat Plc και SES SA. 

Απώλειες 2,7% για τις Subsea 7 SA και Amec Foster Wheeler Plc καθώς και οι τιμές πετρελαίου διέγραψαν τα εβδομαδιαία κέρδη. 

Στον αντίποδα, κέρδη 5,9% καταγράφει η Ubisoft Entertainment SA μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, ενώ άνοδο 3,3% γράφει και η Βouygues SA μετά την επιβεβαίωση των στόχων για το 2016.

Απόρρητο Απόρρητο