Αγορές

Wall Street: Βρίσκει βηματισμό ο Dow Jones – Πιέσεις δέχεται ο Nasdaq (upd)

  • newsroom


Οι αμερικανικοί δείκτες επιχειρούν να ανακάμψουν μετά την 6η διαδοχική αρνητική εβδομάδα - strong>Η μεγάλη τρικυμία σε ομόλογα, μετοχές, εμπορεύματα και κρυπτονομίσματα - Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με επιφυλακτικές κινήσεις

Ισορροπία αναζητούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν ένα μέρος των ισχυρών κερδών της Παρασκευής, ενόσω η αγορά προσπαθεί να συνέλθει από την 6η διαδοχική πτωτική εβδομάδα.  

Ο Dow Jones αυτή την ώρα κερδίζει 198 μονάδες ή 0,62%. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1%. Ο Nasdaq υποχωρεί 0,57%.

Οι επενδυτές επιχειρούν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη της Παρασκευής, όταν ο Dow Jones εκτινάχθηκε κατά 466 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 2,4%. Ο Nasdaq δε, αυξήθηκε κατά 3,8%, στην καλύτερη συνεδρίαση από τον Νοέμβριο του 2020. 

Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας, οι αμερικανικοί δείκτες εμφάνισαν πτώση για 6η συνεχόμενη φορά, δείγμα της περιορισμένης διάθεσης για την ανάληψη επενδυτικού ρίσκου, ως απόρροια τόσο του υψηλού πληθωρισμού όσο και της ποσοτικής σύσφιγξης.  

Δεν είναι τυχαίο ότι ο S&P 500 απέχει σήμερα 16 ποσοστιαίες μονάδες από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά. Στο 27% καθορίζεται η αντίστοιχη «απόσταση» για τον Nasdaq, ο οποίος και επισήμως έχει εισχωρήσει σε «bear market». Άλλωστε, οι τεχνολογικές μετοχές είναι οι πλέον ευαίσθητες στις επιτοκιακές αλλαγές. 

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές τεχνολογίας. Η μετοχή της Apple υποχωρεί 1%. Η Tesla καταγράφει απώλειες 5%. Η Alphabet υποχωρεί 1,6%.

Οι μετοχές των American Express, Salesforce και Walt Disney καταγράφουν απώλειες 1,5%, 1,6% και 1,3% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

ΥΠΟΙΚ: «Δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» για άλλα μέτρα

Πού να «κρυφτούν» οι επενδυτές; – Η μεγάλη τρικυμία σε ομόλογα, μετοχές, εμπορεύματα και κρυπτονομίσματα

Morgan Stanley: Διατηρεί την ουδέτερη σύσταση για τις ελληνικές μετοχές