Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Την ανηφόρα για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα πήραν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα Τετάρτη, καθώς σημειώθηκε απροσδόκητη πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα οι επενδυτές περιμένουν μείωση των επιτοκίων από τη Fed. Θα είναι η πρώτη μείωση σε διάστημα μεγαλύτερο των 10 ετών.

Η τιμή του μπρεντ σημειώνει άνοδο κατά 47 σεντς ή 0,73% στα 65,9 δολ/βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,65% ή 38 σεντς στα 58,43 δολ. το βαρέλι.

Σύμφωνα με αναλυτές, η αγορά είναι αρκετά αισιόδοξη για το τι θα κάνει η Fed με τα επιτόκια και ως προς αυτό θα δούμε αυξημένη ζήτηση.

Πάντως, παρά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου, το μπρεντ αναμένεται να παρουσιάσει πτώση για το σύνολο του Ιουλίου λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για την πορεία της ζήτησης. Η συνολική πτώση αναμένεται να φθάσει το 2%.