Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του πετρελαίου, μετά τις ισχυρές απώλειες της Πέμπτης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, με τις αμερικανικές τιμές να αυξάνονται κατά περίπου 0,8% για την εβδομάδα.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε κατά 2,67 δολάρια ή 2,5%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 108,43 δολάρια το βαρέλι. Στην εβδομάδα το WTI κέρδισε 0,8%, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου κέρδισε την Παρασκευή 2,60 δολάρια ή 2,4% στα 111,63 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο να σκαρφαλώνει 2,3% στην εβδομάδα.

Ο μαύρος χρυσός προέρχεται από εκτίναξη κερδών στο 6μηνο, αφού το Brent ενισχύθηκε κατά 48% στο α’ μισό του έτους, και κατά 6% στο β’ τρίμηνο. Αντίστοιχα, το αμερικανικό αργό έκλεισε το α’ εξάμηνο του έτους με αύξηση της τιμής του κατά 41%, ενώ κέρδισε 5,5% στο β’ τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη:

Ελ. Βενιζέλος: Στο 94% του 2019 η επιβατική κίνηση τον Ιούνιο – Αύξηση 50% των Αμερικανών ταξιδιωτών έναντι του 2019

Η ιστορική οικία Καλαμάρη αποκτά νέα ζωή μετά από επένδυση 4,5 εκατ. ευρώ (pic)

Το θερινό καρναβάλι με τους «νταβατζήδες», ο αόρατος κελεμπίας της Μυκόνου, τα ντεσού του Σαράντη και το νέο σήριαλ του Πόρτο Καρράς