Για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου άνω του 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα συζητά η συμμαχία των πετρελαιοπαραγωγικών κρατών ΟΠΕΚ+, όπως δήλωσαν πηγές από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Reuters, εκτός από αυτές δεν αποκλείεται να γίνουν εθελοντικές μειώσεις από μεμονωμένα κράτη – μέλη, με αποτέλεσμα η μείωση της παραγωγής πετρελαίου να αποτελέσει τη μεγαλύτερη μετά το 2020.

Η συνεδρίαση των χωρών αυτών θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου με φόντο τη μείωση των τιμών πετρελαίου και μήνες σοβαρής μεταβλητότητας στην αγορά, που οδήγησε τη Σαουδική Αραβία, τον μεγαλύτερο παραγωγό στη συμμαχία ΟΠΕΚ+, να δηλώσει ότι ο οργανισμός μπορεί να μειώσει την παραγωγή.

«Μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τη συνεδρίαση τον Απρίλιο 2020», δήλωσε η πηγή, αναφερόμενη στη συνεδρίαση κατά την οποία η συμμαχία ΟΠΕΚ+, στην οποία συμμετέχουν οι χώρες του ΟΠΕΚ και σύμμαχοι όπως η Ρωσία, είχε συμφωνήσει σε μειώσεις – ρεκόρ της προσφοράς, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε τη ζήτηση.

Διαβάστε ακόμη

Προϋπολογισμός 2023: Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο με ανάπτυξη 2,1% και πληθωρισμό 3,1%

Σταμάτης Τσαντάνης: Αποδοτικότερη η επένδυση σε πλοία 10ετίας παρά σε νεότευκτα

Ρωσία: Εγκρίθηκε από την Κρατική Δούμα η προσάρτηση των 4 κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας