Αγορές

Πετρέλαιο: Ξεκίνημα εβδομάδος με αισθητά κέρδη με φόρα από τα θετικά νέα του εμβολίου

  • newsroom


Οι προοπτικές της ζήτησης έχουν βελτιωθεί από τις αναφορές ειδήσεις που δείχνουν πρόοδο στην ανάπτυξη των εμβολίων για τον κορωνοϊό

Με αισθητά κέρδη μπήκε στην καινούργια εβδομάδα το πετρέλαιο, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, με τους traders να εμφανίζονται πιο αισιόδοξοι για τις προοπτικές της ανάκαμψης της ζήτησης, μετά τις συνεχιζόμενες αισιόδοξες αναφορές για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το κλίμα βελτιώθηκε ενισχύθηκε επίσης από τις προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλες χώρες παραγωγοί, η συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ+, ενδέχεται να επεκτείνει τη συμφωνία για τον περιορισμό της ημερήσιας παραγωγής.

Η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε 1,3% στα 45,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αργού σημείωσε άνοδο 1,2% στα 42,91 δολάρια το βαρέλι, μετά τα κέρδη άνω του 5% και για τις 2 τιμές την περασμένη εβδομάδα.

Το contango, μια δομή τη αγοράς όπου οι τιμές των συμβολαίων παράδοσης του πρώτου μήνα είναι χαμηλότερες από εκείνες για παράδοση έξι μήνες αργότερα, μειώθηκε στα 32 σεντς, το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, υποδηλώνοντας ότι οι ανησυχίες σχετικά με ένα δυνητικό υπερπλεόνασμα αποθεμάτων ατόνησαν.

Οι προοπτικές της ζήτησης έχουν βελτιωθεί από τις αναφορές ειδήσεις που δείχνουν πρόοδο στην ανάπτυξη των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια ή δύο ημέρες μετά την εξασφάλιση της κανονιστικής έγκρισης.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca δήλωσε σήμερα ότι το εμβόλιό που αναπτύσσει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι κατά 70% αποτελεσματικό στο μέσο όρο δοκιμών που διεξήγαγε με 2 διαφορετικές δοσολογίες.

Ο αναλυτής της PVM Στέφεν Μπρένοκ, επισήμανε ότι η είδηση ​​ελαφραίνει το κλίμα από τις «σκοτεινές προπτικές».

«Οι επενδυτές αγνοούν τις βραχυπρόθεσμες αναταράξεις, πιο πάνω εκ των οποίων βρίσκονται τα αυξανόμενα κρούσματα του κορωνοϊού και αντ’ αυτού επικεντρώνονται στο επόμενο καλοκαίρι», τόνισε.

Από την πλευρά της προσφοράς, ο ΟΠΕΚ+, ο οποίος θα συναντηθεί στις 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου, θα εξετάσει τις επιλογές για να επεκτείνει τη συμφωνία για περικοπές της ημερήσιας παραγωγής για τουλάχιστον 3 μήνες, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο.

Οι μικρότερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου εξακολουθούν να σχεδιάζουν να αντλήσουν περισσότερο αργό φέτος, όπως ανέφερε μια ομάδα που εκπροσωπεί τους παραγωγούς.

Η ομάδα Χούτι της Υεμένης που ευθυγραμμίζεται με το Ιράν δήλωσε ότι εξαπέλυσε πύραυλο που έπληξε μια εγκατάσταση της Saudi Aramco στην πόλη Τζέντα στα δυτικά της Σαουδικής Αραβίας. Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση, ενώ οι κύριες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Saudi Aramco βρίσκονται στα ανατολικά της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΥ: Ελπίζει ότι η ομάδα του θα μεταβεί στην Κίνα για να βρει την προέλευση του κορωνοϊού

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Βροχή αιτήσεων – Payday για τους δικαιούχους

Αεροπορικές εταιρείες: Παρά το εμβόλιο του κορωνοϊού παραμένουν στο χείλος του γκρεμού

Απόρρητο Απόρρητο