«Πρωταγωνίστριες» της σημερινής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελούν οι τρεις μετοχές του Ομίλου Viohalco, οι οποίες λαμβάνουν ώθηση από τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα της Cenergy για το 9μηνο του 2022. 

Η εταιρεία συμμετοχών, συγκεκριμένα, εμφάνισε τζίρο της τάξης άνω του 1 δισ. ευρώ (άνοδος 36% σε σχέση με το 9μηνο του 2021), με αποτέλεσμα η λειτουργική κερδοφορία να βελτιωθεί κατά 16% (94,7 εκατ. ευρώ) και τα καθαρά κέρδη να διευρυνθούν κατά 44% (44,1 εκατ. ευρώ). 

Οι παραπάνω επιδόσεις αποδείχθηκαν ανώτερες των προβλέψεων των αναλυτών, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στο ταμπλό της Λεωφόρος Αθηνών. 

Ενδεικτικά, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι, η μετοχή της Cenergy ενισχύεται κατά 2,60% και φθάνει στο 3,1 ευρώ, έχοντας τζίρο περίπου 400.000 ευρώ. Άνοδο κατά 2,7% παρουσιάζει και η μετοχή της μητρικής Viohalco, η οποία διαπραγματεύεται στα 3,8 ευρώ (τζίρος 215.000 ευρώ). Από την πλευρά της, η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κερδίζει 4,3% και αναρριχάται στο 1,5 ευρώ (τζίρος 155.000 ευρώ)

Η σημερινή άνοδος έρχεται να λειάνει κάπως την αρνητική εικόνα του 2022, καθώς το υψηλό ενεργειακό κόστος, η αύξηση των τιμών στις πρώτες ύλες και ο φόβος της οικονομικής επιβράδυνσης είχαν επιδράσει αρνητικά στις μετοχές του Ομίλου. 

Σ’ αυτό το αρνητικό κοκτέιλ ήρθε να προστεθεί και η αναβολή της νέας επένδυσης στις ΗΠΑ, την οποία είχαν ήδη προεξοφλήσει οι επενδυτές. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, χωρίς να λάβουμε υπόψη τις σημερινές μεταβολές, η Viohalco χάνει 19% από τις αρχές του έτους και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ 20%. Κάπως καλύτερη είναι η εικόνα στη Cenergy, η οποία είναι σχεδόν αμετάβλητη στο -0,8%.   

Διαβάστε επίσης

Τα τρία ραντεβού του Nolita, το «Do svidaniya» της Γκρίσιν και το dark της Leroy Merlin

Όλα στο σφυρί: από βίλες και ξενοδοχεία μέχρι πλοία, μετοχές και… εξοπλισμός κομμωτηρίου

Με ποιους νέους τρόπους και πού τρώμε καλύτερα το ελληνικό ψάρι σήμερα