Αγορές

Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

  • newsroom


Με φόντο τα στοιχεία για την οικονομία της Κίνας και της Ιαπωνίας αλλά και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Πτωτικά κινούνται τα περισσότερα χρηματιστήρια στην Ασία καθώς εντείνεται η ανησυχία τόσο για την έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας όσο και για τον αντίκτυπο των εξελίξεων στο Αφγανιστάν.

Οι ασιατικές χρηματαγορές δέχονται πιέσεις μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις της Κίνας, που αυξήθηκαν κατά 8,5% τον Ιούλιο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, λιγότερο από το 11,5% που ανέμεναν οι αναλυτές. Η δε βιομηχανική της παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,4% έναντι του 7,8% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Και η Ιαπωνία ανακοίνωσε στοιχεία για τον ρυθμό ανάπτυξης του β’ τριμήνου, με το ΑΕΠ της να αυξάνεται κατά 1,3% σε ετησιοποιημένη βάση, έναντι του 0,7% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημειώνει πτώση της τάξης του 1,79%, με τις μετοχές της Fast Retailing και της SoftBank Group να υποχωρούν άνω του 2% εκάστη. Ο δείκτης Topix διολισθαίνει κατά 1,69%.

Στην Κίνα ο σύνθετος δείκτης της Σαγκάης σημειώνει άνοδο 0,37%, ενώ ο δείκτης της Σένζεν χάνει 0,296%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 0,74%.

Απώλειες της τάξης του 0,50% στον S&P/ASX 200.  Ο δείκτης FTSE Bursa Malaysia KLCI στη Μαλαισία υποχωρεί κατά 0,53%.

Διαβάστε ακόμη

Ο πλήρης οδηγός για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων

Alfa Wood: Το «όνειρο ζωής» που εξελίχθηκε σε εφιάλτη (pics)

Σε αναστολή από σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί των προνοιακών δομών