Αγορές

Πτωτική πορεία για τις ευρωαγορές – Ισχυρές πιέσεις στις ιταλικές τράπεζες

  • newsroom


Σε πτωτική πορεία κινήθηκαν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά από ένα σερί ανοδικών συνεδριάσεων, εξαιτίας ορισμένων όχι και τόσο ικανοποιητικών εταιρικών μεγεθών α' τριμήνου και παρά τα κέρδη για πετρέλαιο και εμπορεύματα

Σε πτωτική πορεία κινήθηκαν οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, μετά από ένα σερί ανοδικών συνεδριάσεων, εξαιτίας ορισμένων όχι και τόσο ικανοποιητικών εταιρικών μεγεθών α’ τριμήνου και παρά τα κέρδη για πετρέλαιο και εμπορεύματα.

Πτώση 0,4% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στο επίπεδο των 334 μονάδων, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να ολοκληρώνουν στο «κόκκινο». Εξαίρεση αποτέλεσε ο δείκτης πρώτων υλών, ο οποίος εμφάνισε κέρδη 1,9%.

Πτώση 0,7% για τον DAX 30 στις 9.975 μονάδες, με τον FTSE 100 να κατορθώνει να «γυρίσει» θετικά στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης και να εμφανίσει κέρδη 0,09% στις 6.162 μονάδες. Απώλειες 0,5% για τον CAC 40 στις 4.316 μονάδες.

Ισχυρότερες οι πιέσεις στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με τον ισπανικό IBEX 35 να υποχωρεί 1,2% στις 8.663 μονάδες, ενώ κατά 1,3% χαμηλότερα κινήθηκε ο ιταλικός FTSE MIB, λόγω της «βουτιάς» στις τραπεζικές μετοχές, στις 17.698 μονάδες.

Κέρδη 5,4% για τη μετοχή της Anlgo American, με αυτή της Glencore να ενισχύεται κατά 2,2%.

Στον αντίποδα κάτι παραπάνω από ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές ιταλικών τραπεζών, με τον τίτλο της Banca Popolare di Milano να υποχωρεί άνω του 6%, μετά την ανακοίνωση πτώσης κατά 29% των κερδών α’ τριμήνου.

Απόρρητο Απόρρητο