Ράλι κατά σχεδόν 20% πραγματοποιεί η μετοχή της ιταλικής Nexi, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι το CVC Capital Partners βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Το CVC, το οποίο έχει σημαντική παρουσία και στην Ελλάδα (Υγεία, Metropolitan, ΔΕΗ, skroutz κ.α.), φλερτάρει με τη Nexi εδώ και αρκετό καιρό, όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές στο Bloomberg.

Το ζωηρό ενδιαφέρον, εύλογα, παρέχει ισχυρή ώθηση στη μετοχή της Nexi, η οποία ενδοσυνεδριακά έφθασε έως το +19% στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, με την κεφαλαιοποίησή της να εκτοξεύεται στιγμιαία στα 8,9 δισ. δολάρια.

Πέραν του CVC, η Nexi φαίνεται ότι έχει προσελκύσει κι άλλους ενδιαφερόμενους, χωρίς να αποκλείεται μια κοινή προσφορά, δεδομένου του μεγέθους του κυοφορούμενου deal.

Έπειτα από ένα νωχελικό 9μηνο στον τομέα των εξαγορών-συγχωνεύσεων, οι εταιρείες κεφαλαίων αρχίζουν να ανακτούν δυνάμεις και να εξερευνούν την πιθανότητα υλοποίησης ορισμένων σημαντικών συμφωνιών. Blackstone και Permira, ενδεικτικά, εξετάζουν την εξαγορά της Adevinta, σ’ ένα deal ύψους 12 δισ. δολαρίων.

Οι εταιρίες ηλεκτρονικών πληρωμών αποτελούν έναν από τους πλέον προσφιλείς στόχους. Τον Ιούνιο, η Brookfield συμφώνησε να αποκτήσει τη βρετανική Network International έναντι 2,7 δισ. δολαρίων. Έναν μήνα αργότερα, η GTCR πέτυχε συμφωνία για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της Worldpay.

Από την πλευρά της, η ιταλική Nexi έχει καταγράψει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους παίχτες στην ευρωπαϊκή αγορά.

Βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι οι Hellman & Friedman, καθώς και ένα επενδυτικό όχημα, υπό την υποστήριξη των Bain Capital – Advent International. Ένα ποσοστό 13,5% διατηρεί και η κρατική τράπεζα Cass Depositi e Prestiti.

Διαβάστε ακόμα

Τα δραματικά γεγονότα στη Γάζα και η αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη στο Ισραήλ, η «ύποπτη» Παρασκευή, ο υπουργός με το δρεπάνι και οι αλλαγές στην Εθνική Τράπεζα 

Στουρνάρας στους FT: Είμαστε στο σκοτάδι λόγω Μέσης Ανατολής – Oχι σε άλλες αυξήσεις επιτοκίων

Οι γρίφοι για τα διόδια της Εγνατίας και τα μεγάλα μέτωπα στα υπόλοιπα έργα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ