Αγορές

Ράλι για τα κρυπτονομίσματα – Γιατί αυγατίζουν τα κέρδη τους

  • newsroom


Το Bitcoin σπάει το φράγμα των $12.000- Κέρδη 90% σε μια μέρα για το ΙΟΤΑ

Το Bitcoin σπάει το φράγμα των $12.000- Κέρδη 90% σε μια μέρα για το ΙΟΤΑ

Απτόητο συνεχίζει την πορεία του το bitcoin καθώς νωρίτερα σήμερα ξεπέρασε και τα 12.000 δολάρια, καταρρίπτοντας ακόμα ένα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, έφτασε να πωλείται για 12.198,57 δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο CoinDesk.

Το ψηφιακό νόμισμα  που θεωρείται ως ο «βασιλιάς» της νέας τάσης στα συναλλαγματικά ήθη, ξεκίνησε το 2017 κάτω από τα 100 δολάρια το ένα. Τον Οκτώβριο του 2017 ξεπέρασε τα 5.000 δολάρια και λιγότερο απο δυο μήνες μετά εκτινάχθηκε στα 11.000 δολάρια.

Με το τελευταίο ρεκόρ των 12.000 δολ. το κρυπτονόμισμα φτάνει να έχει πλέον αγοραία αξία περί τα 203 δισ. δολ. – πάνω δηλαδή από αυτήν της Goldman Sachs. Δηλαδή, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην αγορά bitcoin αξίας 203 δισ. δολ.

Αν και έχει γίνει δέκτης αλλεπάλληλων επιθέσεων, μπλοκαρίσματος από πολλές κυβερνήσεις και αρνητικών σχολίων για το κατά πόσον αποτελεί μαι επικίνδυνη φούσκα που από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να σκάσει, ο κόσμος των χρηματοοικονομικών σε πολλές περιπτώσεις έχει αρχίσει να το αποδέχεται, αναγνωρίζοντας την επιτυχία του. Τελευταίο παράδειγμα, τα χρηματιστήρια του Σικάγο,  CME και  CBOE που έχουν νομιμοποιήσει και αποδεχτεί τα επενδυτικά εχέγγυα του κρυπτονομίσματος, δηλώνοντας ότι σχεδιάζουν να εισαγάγουν στις συναλλαγές τους προθεσμιακά συμβόλαια του bitcoin.

Την ίδια στιγμή, το πολύ λιγότερο γνωστό ΙΟΤΑ – ένα άλλο ψηφιακό νόμισμα που πλέον είναι το τέταρτο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση στον κόσμο – μέσα σε μόλις 24 ώρες ενισχύθηκε κατά 90%. Αιτία θεωρείται η ανακοίνωση που έκανε πριν λίγες ημέρες, η γερμανική μη κερδοσκοπική εταιρεία IOTA Foundation, η οποία επιβλέπει το κρυπτονόμισμα, ότι προχώρησε σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Fujitsu και η Samsung, για τη δημιουργία μιας κοινής αγοράς δεδομένων, που θα τους επιτρέπει να πωλούν δεδομένα μέσω της τεχνολογίας blockchain.

Το ΙΟΤΑ κατάφερε να προσθέσει πάνω από 12 δισ. δολ. στην αγοραία αξία του την Τετάρτη, σύμφωνα με τον ιστότοπο   Coinmarketcap. Συγκεκριμένα, η τιμή του ενισχύθηκε στα 5,55 δολάρια από 2,78 δολ. την Τρίτη. Εχει την τέταρτη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στα κρυπτονομίσματα μετά το XRP της Ripple.

Όπως αναφέρει ο David Sonstebo, συνιδρυτής  και CEO του ΙΟΤΑ τα δεδομένα  (data)  είναι «το νέο πετρέλαιο» και σκοπός του νέου project της κοινής αγοράς δεδομένων  είναι να επιτρέπει στις εταιρείες να πωλούν δεδομένα, ώστε να τις ενθαρρύνουν  να τα μοιράζονται , καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πολύτιμα αυτά στοιχεία  θα χάνονταν.