Την απόσυρση της πρότασης εξαγοράς της επενδυτικής πλατφόρμας Allfunds Group, ύψους 5,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Euronext NV, καθώς οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τους όρους του deal. 

Το διοικητικό συμβούλιο της Allfunds θεώρησε την προσφορά της Euronext ως «άνιση», με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να καταλήξουν σε «ναυάγιο» και να τερματιστούν. 

Έπειτα απ’ αυτήν την εξέλιξη, η μετοχή της Euronext κερδίζει έως 7,8% στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ενώ η μετοχή της Allfunds κατρακυλάει κατά 17% στο Χρηματιστήριο του Άμστερνταμ.  

Η Euronext, η οποία επιβεβαίωσε την απόσυρση της προσφοράς, βρισκόταν σε επαφές με την Hellman & Friedman και την BNP Paribas, οι οποίες διατηρούν συνδυαστικά το 46,4% των μετοχών της Allfunds.  

Υπό τη διοίκηση του Στέφαν Μπουτζνάχ, η Euronext έχει επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της και πέραν του παραδοσιακού trading μετοχών.  

Η Allfunds, η οποία προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση σε μια ευρεία επενδυτική γκάμα, είχε και παλαιότερα δεχθεί κρούσεις εξαγοράς, με κυριότερη την πρόταση του Deutsche Boerse, δηλαδή του παρόχου του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.  

Διαβάστε ακόμη

Η εσωτερική ίντριγκα με τον Πολάκη, ο υποψήφιος Βρυξελλών, η ζαλάδα της ΕΕ με την Coca Cola και οι πωλήσεις Θεοδωρίδη στην Intracom

Ο «κύκλος του Πούτιν»: Οι 23 Ρώσοι ολιγάρχες που βλέπουν τα δισεκατομμύρια να χάνονται (pics)

Οσα συμβαίνουν μέσα στο Noma – Δοκιμάζουμε όλα τα πιάτα του τελευταίου μενού του πιο πολυσυζητημένου εστιατορίου στον κόσμο