Ράλι καταγράφει σήμερα η μετοχή της ΑΒΑΞ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της προσυμφωνημένης συναλλαγής για την αγοραπωλησία του 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου. 

Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο ήταν αξίας 1,9 εκατομμυρίου ευρώ και αφορούσε 2,5 εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες διατέθηκαν στην τιμή του 0,77 ευρώ. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η ταυτότητα του πωλητή και του αγοραστή. 

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι η μετοχή της κατασκευαστικής εταιρείας να ενισχύεται δυναμικά στο +8,75% και να διαμορφώνεται στο 0,87 ευρώ, περιορίζοντας κάπως τη «χασούρα» του 2022 (-22% από τις αρχές του έτους). 

Η εισηγμένη, εξάλλου, έχει μπροστά της μια σειρά υποσχόμενων projects, τα οποία μπορεί να διεκδικήσει, μεγαλώνοντας το μερίδιο που κατέχει στην κατασκευαστική αγορά, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε και την ώθηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σημαντικό ρόλο στην επόμενη ημέρα διαδραματίζει, επίσης, το έργο για την επέκταση της γραμμής 3 του μετρό.

Ας σημειωθεί ότι η Joannou & Paraskevaides (Investments) Ltd κατέχει το περίπου το 24% των μετοχών της ΑΒΑΞ, ενώ ο Κωνσταντίνος Μιτζάλης διατηρεί ποσοστό κοντά στο 20%. Παράλληλα, η CSME Holdings Ltd ελέγχει το 11%, η MMLN το 8,5% και η Savetrans Holdings το 7,8%. 

Διαβάστε επίσης:

Ελλάκτωρ: Προχωρά η διαδικασία για τη δημόσια πρόταση της Reggeborgh

Επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά και νέοι στόχοι στο «ραντάρ» για τη Sarantis

Οι εφοπλιστές που μπαίνουν στην ενέργεια, τα σχέδια της Motor Oil με τους Σαουδάραβες, οι νέες δουλειές των ΕΛΠΕ και οι εφοριακοί που… τράκαραν με τον Πιτσιλή